tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bråk mellan Aftonbladetprofiler

Publicerad: 7 januari 2015, 09:35

Jennifer Wegerups krönika och Fredrik Virtanen.

Foto: Skrämdump och Emma Wallte.

(UPPDATERAD) "Magnifikt dåligt tänkt krönika", skrev Fredrik Virtanen om Aftonbladet-kollegan Jennifer Wegerups text som handladeom det inställda extravalet. Nu svarar Wegerup via sin Facebook. – Kritiken av mig skrattar jag åt, skriver hon.

Ämnen i artikeln:

AftonbladetFredrik VirtanenJennifer Wegerup

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Det var i förra veckan som sportjournalisten Jennifer Wegerup publicerade kolumnen "Demokratin offrades på ett altare av rädsla". Där skrev hon om det inställda extravalet, bland annat att Sverigedemokraterna kommer att bli större än Moderaterna i nästa val.

"Våra ledande politiker har gjort upp med varandra, över väljarnas huvuden. Det är ett historiskt nederlag för demokratin. Och det vårt lands styrande vill åstadkomma, att stoppa SD, kommer bara att få motsatt effekt. Sverigedemokraterna går nu fram som enda verkliga oppositionsparti", skriver Jennifer Wegerup.

Krönikan fick Fredrik Virtanen att se rött.

"Magnifikt dåligt tänkt krönika av kollega. Gissar att den kommer bli oerhört populär i bruna kretsar", twittrade han och skrev på sin Facebook:

"Ingen lär kalla Aftonbladet för ett vänsterorgan efter denna haveristiska krönika".

När Resumé söker Fredrik Virtanen vill han inte kommentera kritiken utan hänvisar till inläggen på Twitter och Facebook.

I går kommenterade Jennifer Wegerup händelsen på sin Facebookprofil, där hon hänvisar till ytterligare ett inlägg av Virtanen som lyder:

"Fan - på riktigt. Varför skriver sportjournalister om annat än sport? Jag skriver aldrig om annat än politik och popkultur. Aldrig sport."

Jennifer Wegerup:

"Kritiken av mig skrattar jag åt. Jag har en fil kand i journalistik, talar fyra utländska språk och jobbade i tolv år som nyhetsreporter och utrikeskorrespendent i London, Rom och Milano innan jag började på sporten. Jag har bevakat svenska riksdagsval samt parlamentsval i både Storbritannien och Italien, det senaste 2013. Så jag tror nog att jag är lika lämpad att skriva om politik som en nöjesskribent. Och det hade jag självklart varit även om jag "bara" skrivit om sport. Virtanens ord uttrycker förakt mot alla enormt duktiga journalister som jobbar med sport. Skriver du sport är du underförstått inte kompetent att tycka om något annat", skriver hon och fortsätter:

"Men det är förstås inte det som det handlar om egentligen. Utan att innehållet i krönikan (ett försvar av demokratin och en stor oro för hur SD kommer att växa nu) inte föll i smaken. Skriver man inte "rätt" ska man hålla tyst. Då ska man tystas med klassisk härskarteknik och svepande omdömen. Och det från en i grunden intelligent och duktig skribent".

När Resumé når Jennifer Wegerup vill inte heller hon kommentera Virtanens kritik ytterligare än i Facebookinlägget. Men hon säger:

– Jag tycker att journalister ska ägna mindre tid åt varandra och mer tid åt folket och läsarna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev