Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bråk mellan Di och Handelsbanken

Publicerad: 9 maj 2018, 09:02

Di anklagar Handelsbanken för att sprida rökridåer i samband med en granskning av hur banken styrs.

Foto: Wiki Commons

Di:s Jonas Jonsson: "Uppgifterna om Handelsbankens interna informationsgivning sätter stora frågetecken kring hur en av Sveriges största banker kommunicerar med sina medarbetare".


Ämnen i artikeln:

HandelsbankenDI

Den 24 april publicerade Di en artikel där de granskat hur den brittiska finansinspektionen FCA gjort flera anmärkningar på hur Handelsbankens brittiska verksamhet styrs. Detta har fått Handelsbanken att reagera och banken kritiserar tidningen för ordvalet "tvångsförvaltning" i samband med artikeln.

Jonas Jonsson på Di anklagar i sin tur Handelsbanken för att sprida rökridåer. Handelsbanken skrev i samband med artikeln ett internmeddelande som nådde ut till cirka 11000 anställda.

"I en artikel i Dagens industri använde tidningen felaktigt formuleringen "tvångsförvaltning" i samband med den fortlöpande myndighetstillsynen av Handelsbanken i UK. Di har nu bett om ursäkt för detta sakfel."

Di har reagerat på internmeddelandet och hävdar att de aldrig bett om ursäkt för sin publicering och under onsdagen hade Handelsbanken raderat meddelandet.

"Uppgifterna om Handelsbankens interna informationsgivning sätter stora frågetecken kring hur en av Sveriges största banker kommunicerar med sina medarbetare", skriver Jonas Jonsson på Di.

Han anser att det är viktigt att Handelsbanken, som verkar i en förtroendebransch, har en fungerande kommunikation så väl externt som internt.

Alex Hartelius

Ämnen i artikeln:

HandelsbankenDI

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.