lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bråkenhielm lämnar Bonnier: ”Nöjd med uppgörelsen”

Publicerad: 23 juni 2014, 12:44

Anna Bråkenhielm.

(UPPDATERAD) Anna Bråkenhielm grundade produktionsbolaget Scandinavian Studios, tillsammans med Bonnier. Nu blir hon utköpt när Bonnier lägger vantarna på hela verksamheten. – Jag kände redan i höstas att det är dags att göra något annat, säger hon till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Bonnier Growth MediaAnna BråkenhielmScandinavian Studios

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


I ett pressmeddelande i dag, måndag, kom det officiella beskedet att Bonnier Growth Media har köpt ut Scandinavian Studios medgrundare och vd Anna Bråkenhielm, tre år efter starten av produktionsbolaget.

Därmed blir Scandinavian Studios ett helägt tillväxtbolag inom Bonnier.

Efter tre år har Scandinavian Studios ett antal produktioner på banan, bland annat har ”Sveriges skönaste gårdar” sålts still tolv länder.

– Trögt i starten? Ja, jag brukar vara snabbare. Jag trodde att vi skulle kunna jobba mer med format åt olika plattformar, men det är först nu den marknaden börjar komma. Men jag är nöjd med det vi gjort, säger Anna Bråkenhielm till Resumé.

– Jag vill jobba med formatutveckling och internationell försäljning och det har också gått bra. Men den svenska produktionsbranschen har det tufft nu, man ser inte många svenskutvecklade format.

Nu säljer Anna Bråkenhielm tillbaka de 32 procent hon köpte då bolaget startades för tre år sedan.

– Jag är nöjd med uppgörelsen. Bonnier Growth Media har varit trevliga att jobba med. Jag har varit med om betydligt värre förhandlingar...

Nu ska hon jobba mer med tidskriften Passion for Business och sina egna bolag.

– Passion har jag faktiskt försummat lite. Dessutom köper och säljer jag dressyrhästar. Jag bygger ett nytt stall i Skåne. Jag har många idéer om vad jag ska ägna tiden åt.

Ny vd från juli blir Jessica MacDowall, creative director sedan 2011. Hon har varit med och utvecklat format och produktioner som Sveriges Skönaste Gårdar, Top Teacher och Djurskyddsinspektörerna.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev