onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bråket mellan Spotify och Taylor Swift eskalerar

Publicerad: 13 november 2014, 15:06

Pajkastningen mellan Spotify och Taylor Swift i full gång efter att stjärnan har dragit tillbaka alla skivor från tjänsten. Daniel Ek har i ett brev hävdat att artisten fått 44 miljoner kronor per år, men nu slår Taylor Swifts skivbolag tillbaka och påstår att hon har fått mindre än en tiondel av det

Ämnen i artikeln:

Daniel EkSpotifyTaylor Swift

KB

Karl-Johan Byttner


Allt började med att Daniel Ek tidigare i veckan publicerade ett brev där han bemötte kritiken från Taylor Swift efter att hon dragit tillbaka alla album från tjänsten inför lanseringen av hennes nya album "1989".

Daniel Ek uppgav bland annat att ersättningen för en artist som Taylor Swift ligger över 44 miljoner kronor per år och att summan bara ökar i takt med att fler använder Spotify.

Taylor Swifts skivbolag Big Machine och dess vd Scott Borchetta har uppgett till Time att bolaget har fått 3,6 miljoner kronor i ersättning för Spotify-spelningar under det senaste året – summan gäller dock endast spelningar i USA, enligt TT.

Han har också hävdat att Taylor Swift har fått mer pengar via videosajten Vevo än Spotify.

Time uppger nu att en talesperson för Spotify har betalat ersättningar på runt 15 miljoner kronor till Spotify för spelningar över hela världen.

Hon ska ha fått 3,7 miljoner kronor för spelningar under en månad, enligt talespersonen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev