Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Brakförlust för krisbolaget

Publicerad: 28 oktober 2010, 09:56

Eniro gör en garanterad företrädesemission på 2,5 miljarder kronor. Samtidigt visar bolaget en brakförlust för det tredje kvartalet och styrelseordföranden Lars Berg meddelar att han ställer inte upp på omval.


Ämnen i artikeln:

Eniro

Johan Lindgren, Eniros vd. Foto: Pressbild.

Det krisdrabbade bolaget Eniro, som nyligen släppte sin första stora kampanj tillsammans med DDB, kom idag med sin Q3-rapport. Siffrorna lyser rött.

Förlusten före skatt för det tredje kvartalet landade på hisnande 4 832 miljoner kronor, jämfört med de 314 miljoner i förlust som bolaget redovisade under samma period 2009.

Omsättningen uppgår till 1 135 (1500) miljoner under det tredje kvartalet. Med andra ord en klar försämring jämfört med fjolåret.

Nu meddelar Eniro att man har nått en överenskommelse med bankerna som säkrar finansieringen till 2014. Det sker genom en garanterad företrädesemission på 2,5 miljarder kronor.

–  Detta ger Eniro en långsiktigt uthållig kapitalstruktur, minskar den finansiella risken och gör det möjligt för oss att helt fokusera på den fortsatta utvecklingen av bolaget, skriver Johan Lindgren, Eniros koncernchef, i en kommentar.

Lars Berg, som sedan tio år tillbaka har ingått i Eniros styrelse, meddelar i samband med kvartalsrapporten att han inte kommer ställa upp på omval under nästa års bolagsstämma.

Eniros aktie faller nu rejält på börsen och kursen är i skrivande stund nere i 5,85 kronor.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Eniro

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.