Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Brakförlust för ”Zlatans app”

Publicerad: 8 juni 2015, 05:06

Zlatans app i Mikz.

Appen Mikz har hittills gjort 155 miljoner kronor i förlust, i dag presenteras Apples "Spotify-dödare" och Thomas Mattsson tycker att det finns missförstånd kring målet mellan DN och Försvarsmakten. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Zlatan UnpluggedMikz

Brakförlust för "Zlatans app"
Appen Mikz där storstjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi har sina egna "kanaler" har inte blivit någon kassako. Istället blöder bolaget Danir som ligger bakom appen pengar, berättar sajten Breakit. Mellan 2010 och 2013 har det redovisat ett negativt resultat efter finansiella poster på 155 miljoner kronor, samtidigt som omsättningen bara har legat i hundratusenkronorsklassen. Och flrkusterna väntas fortsätta i år. Enligt Breakits källor har det hittills investerats 250 miljoner kronor i projektet – mestadels från affärsmannen Dan Olofsson som äger hela bolaget.

I en kommentar säger Dan Olofsson:
– Vi har så här långt legat i en utvecklingsfas där vi investerat. Investeringar kan man inte se som förlust utan ska relateras till det värde man kan skapa framöver. Vi har goda möjligheter att skapa väsentligt större värden än vad vi investerat, och det får framtiden utvisa. Om ca två år har vi svaret på detta. I grunden har jag en positiv syn på detta

Apples musiktjänst presenteras i dag...

Att Apple kommer presentera sin "Spotify-dödare" inom kort är ingen hemlighet. I en intervju med Billboard avslöjade Sony Musics vd Doug Morris att det sker i dag, måndag, på Apples utvecklarkonferens WWDC. Exakta detaljer om tjänsten är få, men spekulationer gör gällande att den kan heta "Apple Music" och kosta 10 dollar i månaden för användarna. Det kommer troligen också att finnas en reklamfiansierad gratisversion som påminner om radio, skriver Breakit.

...Men Apple Pay går trögt
I januari sade Apples vd Tim Cook att 2015 blir året för Apple Pay. Men en granskning som nyhetsbyrån Reuters har gjort visar att det går trögt för betalsystemet. Bolagets prognos verkar allt för optimistisk då många retailkedjor är fortsatt skeptiska till Apple Pay.

Mattsson: "HD:s beslut om DN missförstås"
I fredags kom Högsta Domstolens utslag i målet mellan Försvarsmakten och Dagens Nyheter. HD slog där fast att det var fel av försvaret att beslagta tidningens bilder på skyddsobjekt i skärgården. Men domen har stött på kritik, bland annat av Försvarsmaktens informationsdirektör Erik Lagersten som anser att den är "utomordentligt problematiskt och allvarligt".

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tycker att saken framställs felaktigt av kritikerna. I sin söndagskolumn skriver han:

"Så: får medierna nu göra vad som helst för att anskaffa fotografier? Nej. Men det är inte heller, som somliga tycks ha trott, upp till polis och miltär att hursomhelst ingripa mot en pressfotograf som dokumenterat ett skyddsobjekt som ett led i sitt arbete. Dessutom: även om myndigheterna måste hålla tassarna borta betyder inte det att det därefter också fritt fram att publicera alla dessa bilder".  

En miljon för Västlänken-reklam
Västlänken är en planerad tågförbindelse som ska gå genom Göteborg. Under de senaste veckorna har en kampanj rullat för att berätta om dess fördelar. För det har stadsbyggnadskontoret betalat en miljon kronor, skriver GP.

Netflix exapanderar i Europa
Den amerikanska SVOD-tjänsten fortsätter sitt lanseringståg. Nu står Italien och Portugal på tur efter att det nyligen meddelats att Netlifx intar Spanien inom kort. I slutet av nästa år hoppas de kunna erbjuda streamingtjänsten till hela världen, rapporterar TT.  

Hon låg bakom Googles nationaldagsbild
I lördags firade Google den svenska nationaldagen genom är särskild "doodle", alltså en specialdesignad variant av företagets logotyp på startsidan. Bakom Sverige-hyllningen låg tecknaren Stina Wirsén. Det var första gången Googles nationaldagsbild tecknats utanför Kaliforniens gränser, skriver DN.

Barndomsvän sågar Cobain-dokumentär
Den nya filmen "Montage of heck" om den bortgångne Nirvana-sångaren Kurt Cobain får hård kritik från en av hans barndomsvänner, Buzz Osborne. På sajten The Talkhouse skriver han att 90 procent av det som sägs i filmen är "bullshit".

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Zlatan UnpluggedMikz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.