Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Branschprofiler startar kampanj inför extravalet

Publicerad: 18 december 2014, 07:04

Tycker att PK är det finaste vi har.

Foto: Märta Thisner.

Nina Åkestam, Brita Zackari och Andres Lokko är några av de som kör ut kampanjen "PK - det finaste vi har!", Danny Bowman blir den förste att diagnosticeras som "selfieberoende" och TV3 avslöjade vinnarna i PH för tidigt. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.


Branschpersoner startar kampanj inför extravalet
Nina Åkestam, Brita Zackari och Andres Lokko är några av de som återinför kampanjen "PK - det finaste vi har!". kampanjen lanserades en första gång inför riksdagsvalet som hölls i september i år, men relanseras nu med anlending av extravalet. Tanken är att ta tillbaka och hylla begreppet PK, skapa förändring och ge stöd åt alla som bedriver en politisk kamp för ett samhälle fritt från rasism, sexism, homofobi och diskriminsering. Kampanjens ambassadörer rivstartar med en debattartikel på Nyheter 24 som publicerades i går kväll.

Första personen som diagnosticeras som selfieberoende
19-årige Danny Bowman från Storbritannien tog som mest 200 selfies om dagen. Han är den förste som diagnosticerats med "selfiemissbrukare". Bowman uppger själv att han ägnade tio timmar om dagen framför spegeln och att han fick panik om han la ifrån sig mobilen i mer än tio minuter, skriver Metro.

TV3-missen: PH-vinnarna avslöjades för tidigt
I går kväll när Paradise Hotel-finalen visades på TV3 ska vinnarenredan utlysts på TV3:s app. Det uppger en tittare för Expressen.

Efter terrorhot - Sony ställer in storfilm

Nu ställer Sony in premiären av "The Interview" som handlar om ett fiktivt mordförsök av Nordkoreas diktator Kim Jong-Un. Detta efter ett hot från hackergruppen Guardians of peace som skrev i ett uttalande:
"Kom ihåg 11 september 2001. Vi rekommenderar att ni håller er borta från de platserna vid den tidpunkten. (Om ert hus är i närheten är det bäst att ni håller er borta). Allt som händer de närmaste dagarna är på grund av Sony picture entertainments girighet". USA ska veta att det är Nordkorea som ligger bakom hackerattacken mot Sony som inträffade i förra veckan, enligt källor till NBC. Filmen skulle haft premiär på juldagen, skriver Aftonbladet som i sin tur hänvisar till NBC, CNN och Variety.

PH-deltagare attackerade under avslutningsfesten
I natt hölls finalfesten för TV3-programmet Paradise Hotel på Café Opera i Stockholm. Men festen fick ett tidigt avslut - och flera av programmets profiler lämnade nattklubben efter bara någon timme. Anledningen är att deltagarna ska ha blivit attackerade av festande människor, enligt Expressen.

Lena Mellin om Söder: "Hycklare"
Sverigedemokraternas partisekreterare och riksdagens andre vice talesman Björn Söder  har varit en följetong i medierna i veckan. Starten gick när DN-journalisten Niklas Orrenius i söndags publicerade en intervju där Söder bland annat sa att judar, samer och kurder inte tillhör den svenska nationen. Det har bland annat lett till reaktioner bland riksdagsledamöter som bröt mot den praxis som säger att varje anförande ska inledas med "Herr talman". I stället inledde dem genom att prata på nordsamiska, hebreiska och romani när de  honom. Nu skriver Aftonbladets politiske kommentator Lena Mellin:

"En dagen bryter Björn Söder mot all vedertagen praxis, utlöser regeringskris, och störtar landet in i ett nyval. Nästa dag tycker han att det är viktigt att reglerna följs. Sånt kallas hyckleri".

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.