Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Branschprofilernas hån mot Holland-Argentina

Publicerad: 10 juli 2014, 06:45

Foto: Blanca Sjöstedt, Resumé

En rad branschprofiler gör sig lustiga över semifinalen Holland-Argentina, däribland Per Lernström, Annika Lantz och Soran Ismail. "Nya Tider"-stjärnan Rebecca Ferguson är högaktuell för en huvudroll mot Tom Cruise i nya Mission Impossible-filmen. TBWA har utsett en ny global chef - Troy Ruhanen. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Branschprofilernas hån mot Holland-Argentina
En rad branschprofiler har gått igång på att matchen mellan Holland och Argentina inte bjöd på några stora överraskningar – Holland hade exempelvis inte ett enda skott på mål under 90 minuter, enligt DN.
Programledaren Per Lernström skrev:
"Döden ringde och ville ha sin fotbollsmatch tillbaka."
Radioprataren Annika Lantz var inne på samma linje:
"Jaha, där gick mitt sovtåg. Eller om det var den 62:a minuten av semifinalen Holland-Argentina."
GT:s chefredaktör Frida Boisen ställde frågan om inte det här var en "väldigt trött historia? Till och med kommentatorerna har somnat.
Anders Timell tyckte att matchen fick Anslagstavlan att framstå som kul, medan komikern Soran Ismail var inne på att "...den här VM-semin är lika historiskt tråkig som gårdagens var historiskt underhållande."

"Nya Tider"-stjärnan högaktuell att spela mot Tom Cruise
Rebecca Ferguson blev känd i samband med såpoperan "Nya Tider". Flera amerikanska branschermedier rapporterar nu att Rebecca Ferguson är högaktuell för en huvudroll mot Tom Cruise i den femte Mission Impossible-filmen – den senaste filmen Mission Impossible – Ghost Protocol spelade in över 3,7 miljarder kronor, enligt SvD.
Rebecca Ferguson fick sitt internationella genombrott i den brittiska tv-serien "The White Queen", där hon nominerades till en Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll i en miniserie eller tv-film,.
Den nya Mission Impossible-filmen vänta på premiär i januari 2016.

Ny global TBWA-chef
Omnicom-höjdaren Troy Ruhanen har utsetts till TBWA:s nye globale chef. Allt enligt källor till Adweek. Han ersätter Tom Caroll, som har varit vd och ordförande sedan år 2007. Tom Carroll blir i stället enbart ordförande för verksamheten, medan Jean-Marie Dru fortsätter som ordförande för TBWA:s byrånätverk, enligt Adweek.
Tidningen rapporterar också att Troy Ruhanens avancemang var väntat efter att han avancerade till holding-bolaget i höstas.
Han kommer från Australien och började på BBDO:s flaggskepp Leo Burnett i New York år 2004 och fick snabbt ta hand om byråns enorma AT&T-konto och senare även  BBDO Americas innan han gick till Omnicom.

Konkurrensverket godkänner Sydsvenskans HD-affär
Sydsvenskan får köpa Helsingborgs Dagblad. Det är Konkurrensverkets besked efter fem veckors utredning. Planerna offentliggjordes den 23 april och köpekontraket undertecknades för cirka en månad sedan.
Båda parterna menar att det var ett väntat besked.
Det nya bolaget får drygt 400 anställda och kontor i Malmö och Helsingborg, enligt Helsingborgs Dagblad. Man går från 230 redaktionella tjänster till cirka 150 personer.

Kinesiska myndigheter drar undan mattan för IPhone
Myndigheterna har beordrat landets tre statliga mobiloperatörer att dra ned på marknadsföringen. Myndigheterna menar att operatörerna har lagt alldeles för mycket fokus på rabatter och reklam för Apples Iphone. Myndigheterna kräver nu att man skär ned marknadsföringen med 44 miljarder kronor under tre år.
Neddragningen slå hårt mot försäljningen av dyra  mobiler som Samsung Galaxy S5 och just Apples Iphone, medan det gynnar inhemska modeller som Xiaomi, Lenovo och Coolpad, enligt DI som refererar till Bloomberg.
Bakgrunden är bland att att China Mobile erbjöd stora rabatter när man sålde IPhone i januari, vilket ledde till att subventionskostnaderna steg med 29 procent.

Letterman lämnade studion – i protest
Komikern och programledaren David Letterman har lämnat studion mitt under en intervju med komikern och talkshowvärden Joan Rivers. Joan Rivers gjorde exakta samma under en CNN-intervju med orden. "Du är inte rätt person att intervjua en person som gör humor". Nyhetsankaret Fredricka Whitfield intervjuade Joan Rivers om hennes bok "Diary of a Mad Diva" och trodde först att det hela var ett skämt, men Joan Rivers hade blivit irriterad på vad hon upplevde som negativa frågor.
Nu gjorde alltså David Letterman en Joan Rivers, enligt SvD.

Anette Norberg klar för "Mästarnas Mästare"
Curlingstjärnan Anette Norberg är klar för nästa säsong av "Mästarnas Mästare". - Det känns jättekul. Jag har försökt se det mesta tidigare, jag tycker det är ett väldigt bra program, säger Anette Norberg till Expressen.
Längdskidåkaren Björn Lind, brottaren Sara Dikanda och bandyspelaren Magnus Muhrén är också klara.
Sedan tidigare är det också klart att Frank Andersson, skidskytten Anna Carin Zidek, hockeyspelaren Tomas Jonsson och travkusken Helen A Johansson medverkar.
Den sjunde säsongen spelas in i Italien i höst och sänds nästa år, enligt SvD.

Stella Artois – världens äldsta varumärke
Det belgiska ölmärket Stella Artois har anor från 1366 och är därmed världens äldsta varumärke, enligt SvD:s genomgång.
Allt började med bryggeriet "Hornet" i Leuven. Företaget fick sedan namnet Stella Artois då det blev uppköpt av Sebastian Artois år 1708. Man behöll den ursprungliga loggan med ett horn trots att Stella Artois handlar om stjärnor i stället för blåsinstrument, enligt SvD.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.