Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Branschprofilernas nya musikbolag

Publicerad: 2 februari 2010, 12:50

Nu ska det svenska musikundret återupprättas. Det är den blygsamma målsättningen för det nya musikbolaget Zaphire. En rad branschprofiler står bakom satsningen.


Ämnen i artikeln:

Anders Bagge

Sveriges nya pophopp? Peppe Engberg, Anders Bagge och Björn Rosengren. Bilden är ett montage.

Skivbolagen har inte haft någon lysande tillvaro de senaste åren. Nu startas ett nytt bolag som ska stå på artisternas sida.
– Vi erbjuder etablerade artister en professionell organisation som kan arbeta för dem på helt andra sätt än vad som görs i idag, säger vd Henrik Dam. Vi bygger hela konceptet på fyra grundpelare; kompetens, nätverk, kreativitet och resurser och där vi utgått ifrån artistens totala behov av tjänster och kompetens.

Bolagets vd Henrik Dam har ett förflutet på MTG som affärsområdeschef och ansvarig för koncernens radioverksamhet. I styrelsen styr ordförande Björn Rosengren över bland andra Stenbeckskollegan Peppe Engberg och advokaten  Peter Näslund. I styrelsen finns också tv-profilen och musikproducenten Anders Bagge. Den sistnämnde är för övrigt bolaget största ägare.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Anders Bagge

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.