Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Breakit gör nyemission

Publicerad: 27 maj 2016, 08:23

Breakits grundare Olle Aronsson och Stefan Lundell.

Techsajten Breakit vill ta in 3,5 miljoner kronor i nytt kapital. Syftet är att öka takten på expansionen.


Ämnen i artikeln:

Stefan LundellOlle AronssonBreakit

Breakit drog igång verksamheten för drygt ett år sedan. Då med tre miljoner kronor i ryggen från bland annat investeraren Staffan Persson. Under 2015 omsatte bolaget 1,8 miljoner kronor och gjorde en förlust på 1,2 miljoner kronor, vilket Resumé tidigare rapporterat om.

Men trots de röda siffrorna intygade medgrundaren Stefan Lundell att satsningen går bättre än planerat.
– Vi har investerat en miljon kronor i bygget av sajten och personal. Det är helt logiskt att man gör den här brakförlusten. Jag vill också vara transparent med det, för vi investerar för tillväxt, sa han.

LÄS MER: Di-duon lanserar Breakit

Nu går Breakit själva ut och meddelar att de planerar en nyemission. Målet är att ta in ytterligare 3,5 miljoner kronor. Av dessa är en miljon redan säkrade av befintliga investerare som försvarar sina andelar.

LÄS MER: Breakit köper Swedish Startup Space

"Så här långt, drygt ett år in på vår entreprenörsresa, har det gått bättre än väntat. Vår omsättning i år ser ut att bli uppemot 200 procent högre jämfört med det första verksamhetsåret och kanske, kanske, gör vi ett positivt rörelseresultat - trots att vi budgeterat för en förlust på nästan en miljon kronor. Nu vill vi öka takten ett snäpp till" skriver Stefan Lundell på den egna sajten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.