Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Breakit i deal med SvD

Publicerad: 30 september 2015, 15:00

Olle Aronsson och Stefan Lundell, grundare av Breakit.

I vintas lämnade Stefan Lundell och Olle Aronsson DI för att starta Breakit. Nu ska de båda entreprenörerna börja sälja technyheter till Svenska Dagbladet.

Ämnen i artikeln:

Stefan LundellTechMediebranschenBreakitSvenska Dagbladet

FT

Fredrik Thambert


Breakit ingår ett avtal med SvD om ett redaktionellt samarbetare. Dealen är konstruerad så att Svenskan får rätten att publicera en av Breakits artiklar per dag samtidigt som techsajten lägger ut dem. En liknande deal hade de tidigare med Dagens Industri, men den upphörde i somras.
– Eftersom de drog ingång en konkurrent (Di Digital, reds. anm.) var vi inte sugna att fortsätta. Då uppstod den här möjligheten och vi är supernöjda. Vi känner att vi har ett bra material som skulle funka på SvD:s plattform, och ur vårt perspektiv så vill vi nå ut till en ännu bredare målgrupp och tjäna pengar på vårt innehåll, säger Breakit-grundaren Stefan Lundell.

Hur ser dealen ut?
– Det är en kombination av att vi får betalt i pengar och att varumärket exponeras på deras plattform. Sedan länkas det till oss också. Vi är väldigt nöjda med det vi får.

Exakt hur mycket betalt Breakit får vill inte Stefan Lundell svara på.

Hur känns det att som gammal DI-reporter samarbeta med SvD?
– Jag älskade DI när jag jobbade där. Men sedan jag slutat har jag inte längtat tillbaka en sekund. Det finns inga känslor kring att gå till den argaste konkurrenten, som det var då. Det känns bra – SvD är pigga och har gjort bra näringslivsjournalistik med bland annat SCA-affären. De känns hedrande att de vill ha vårt material.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev