fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Breakit lanserar daglig podd

Publicerad: 24 september 2018, 09:10

Katarina Andersson har utöver en lång radiokarriär även varit Silicon Valley-korrespondent för Aftonbladet.

I Breakit Daily kommer den tidigare SR-medarbetaren Katarina Andersson att gräva djupare i en eller två av dagens stora digitalsnackisar.

Ämnen i artikeln:

Breakit

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Sedan New York Times för drygt ett år sedan startade upp den dagliga nyhetspodden "The Daily" har mediehus världen över följt efter. Aftonbladet, Dagens Nyheter och Omni är några exempel på den svenska marknaden.

Och nu får de sällskap av ytterligare en aktör när Breakit lanserar Breakit Daily med start imorgon tisdag. Podden kommer att komma ut fyra gånger i veckan och leds av den tidigare SR-medarbetaren Katarina Andersson. Katarina Andersson började på SR under 90-talet och har sedan dess jobbat med program som Morgonpasset och Studio Ett. Hon var även designerad Silicon Valley-korrespondent inom ramen för Aftonbladet och Telias kortvariga samarbete. Utöver det har hon även jobbat med poddar och radioserier som Digitaliseterna, Jakten på likes och Robotarna kommer.

– Det är sjukt roligt att komma till en uppstickare som Breakit. Jag gillar deras snabba, proffsiga, glimten i ögat-journalistik och det ska bli väldigt spännande att få översätta den till ljud, säger Katarina Andersson till Resumé.

Hon lyfter även fram skillnaden i organisationskulturer mellan Breakit och Sveriges Radio.

– På Sveriges Radio skulle en poddlansering föregåtts av en rad möten, här på Breakit går det undan. Vi sköter mycket via Slack. Väldigt befriande och snabbjobbat.

I podden kommer Katarina Andersson att djupdyka i en eller två av dagens stora snackisar men även presentera dagens nyheter i kortare format. Två sponsorer är dessutom klara i Swedbank och Signal Signal.

Hur ser du på konkurrensen från övriga aktörer med dagliga poddar?

– Jag tror att vi på Breakit kan konkurrera genom att göra vår egen grej. Aftonbladet Daily och Omni podd går head to head med Ekot. Vi har en egen nisch och gör journalistik om det nya näringslivet. På den fronten tror jag vi vinner över jätten Ekonomiekot, säger Katarina Andersson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev