Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Breakit om Di Digital: ”Kul att ha provocerat fram en ny sajt”

Publicerad: 18 maj 2015, 15:04

Breakit-konkurrenten är lanserad.

Foto: Skärmdump och pressbild/Breakit.

Dagens Industri körde ut sin nya techsajt Di Digital under söndagen. Men Breakit-grundaren och förre Di-medarbetaren Olle Aronsson är inte orolig för konkurrensen. – Jag är snarare glad över att ha provocerat fram en ny sajt hos Bonnier, säger han.


Ämnen i artikeln:

Olle AronssonDI DigitalBreakitDagens Industri

Under snart ett halvårs tid har Dagens Industri planerat sajten Di Digital. Resumé har tidigare under våren rapporterat om storsatsningen till vars sajt bland andra Jack Werner rekryterats från Metro och frilansjournalisten Daniel Goldberg anställts.

När Olle Aronsson och Stefan Lundell startade tech- och startupsajten Breakit i mars i år hade de först dragit idén för Dagens Industri, men parterna kunde inte enas om ägandeformerna.

– Alla som har följt den här historien vet att Di aldrig hade dragit igång Di Digital om inte jag och Stefan hade hoppat av och startat Breakit. Jag tycker att det är grymt kul att det händer något. Tänk om fler journalister valde att hoppa av och starta konkurrenter – vad otroligt utvecklande det skulle vara för mediemarknaden, säger Olle Aronsson.

Förutom Jack Werner och Daniel Goldberg består Di Digital av Viktor Ström, Miriam Olsson Jeffery och Josefin Jakobsson. Än så länge är sajten bara en beta-version.

– Jag tycker att det är svårt att bedöma kvalitén på sajten och vad fokus kommer att bli. De har bara lagt ut några texter än, säger Olle Aronsson.

Han är inte orolig för den nya konkurrensen.

– Jag har vetat det här sedan i december, så hade jag varit orolig över deras satsning och sett den som ett hot hade vi aldrig startat Breakit. Överlag tycker jag att den som känner att läget är kört när en konkurrent dyker upp borde inte starta något alls.

Som det ser ut nu levererar ni några texter i veckan till Dagens Industri. Kommer det att förändras nu?
– Jag vet inte. Vi har ett avtal som är aktuellt nu, men avtal omförhandlas hela tiden. Det finns ingenting som säger att det skulle rivas nu, men vi får se hur läget ser ut längre fram.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.