Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Breakitreportrarnas artikelserie om Spotify blir ljudbok

Publicerad: 16 maj 2018, 13:57

Jon Mauno Persson och Erik Wisterberg.

De Guldspadebelönade Breakitjournalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson släpper ljudboken "Sagan om Spotify".


Ämnen i artikeln:

Jon Mauno PetterssonSpotifyBreakitVolante

För medier har det länge varit en utmaning att komma nära Sveriges kanske mest uppmärksammade bolag de senaste åren – Spotify.

Berättelsen om grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon har i mångt och mycket styrts av dem själva.

Men nu gör Breakitjournalisterna Erik Wisterberg och Jon Mauno Pettersson ett försök att berätta den ocensurerade och definitiva berättelsen om bolaget och dess resa till dagens börsvärdering på 250 miljarder kronor.

Berättelsen, "Sagan om Spotify", släpps i form av en ljudbok på bokförlaget Volante och bygger bland annat på en tidigare reportageserie om Spotify.

– Vi båda har bevakat bolaget i många år i våra yrkesroller, och har lyckats arbeta upp källor som själva på nära håll följt grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon. Det gör att boken ger en unik inblick i det annars väldigt hemlighetsfulla företaget, säger Jon Mauno Pettersson, nyhetschef på Breakit i ett pressmeddelande.

I researcharbetet har de talat med ett 50-tal personer med insyn i bolaget.

– Spotifys instruerade sina anställda, även folk som slutat på bolaget för många år sedan, att inte prata med oss. Det har jag aldrig tidigare varit med om under mina tio år som journalist, säger Erik Wisterberg.

Boken, som lästs in av teaterregissören Ludvig Josephson, släpps i dag.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.