Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Breitholtz och Alsing startar managmentbolag

Publicerad: 22 november 2012, 13:56

Foto: Resumé/Pressbild.

Programledarkollegorna Adam Alsing och Daniel Breitholtz, skivbolagsjätten Hasse Breitholtz och hockeyagenten Joakim Persson bildar MVP Management som ska täcka sport, musik och underhållning.


Ämnen i artikeln:

Adam AlsingDaniel Breitholtz

Programledarkollegorna Adam Alsing och Daniel Breitholtz,  skivbolagsjätten Hasse Breitholtz och hockeyagenten Joakim Persson bildar MVP Management.

Den gemensamma visionen är att bli ett heltäckande managementbolag inom  sport, musik och underhållning.

– Det känns som att vi är ett dreamteam  där alla mina nya lagkamrater spelar i förstafemman i sina respektive  branscher. Ett managementbolag som fusionerar sport, musik och  underhållning är unikt i Skandinavien, säger MVP Managements vd Joakim  Persson i en kommentar.

Joakim Persson har ett förflutet som  ishockeymålvakt i elitserien, tyska DEL och Allsvenskan. Han är den  målvakt som hållit nollan längst i AIK ishockeys historia. Sedan 13 år  tillbaka arbetar Persson som spelaragent, med klienter i bland annat  NHL, KHL och Elitserien.

Persson ansvarar för MVP Managements sportdivision och har tagit med  sigsin klientstock på ett 60-tal spelare in i bolaget. Bland stjärnorna  märks Douglas Murray, San Jose Sharks, Tony Mårtensson, SKA St  Petersburg och Mattias Weinhandl, Linköpings HC.

För musik- och  underhållningssidan ansvarar Adam Alsing, Daniel Breitholtz och Hasse  Breitholtz.

– Musik, sport och underhållning är mina största intressen och jag har  länge närt en dröm om att få starta ett managementbolag som sysslar med  just detta, säger Hasse Breitholtz, vars cv innefattar en bakgrund som  vd på Sony Music, chairman of the board på BMG UK and Ireland samt vice  vd på MTG.

Adam Alsing är känd som programledare och producent på tv och radio .  Daniel Breitholtz har lång erfarenhet från skivbranschen och har signat  bland andra låtskrivarna och producenterna Anders Bagge och David  Westerlund till det nya bolaget.

– För mig är det oerhört stimulerande att få grotta in mig i branscher  jag tidigare bara verkat perifert i. Vi vill jobba med sköna människor,  personer vi gillar och som vi tror på, säger Adam Alsing.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.