Media
”Brinn, motherfuckers!”
Publicerad: 11 mars 2014, 13:03
Andreas Ekström.
Sydsvenskans kulturskribent Andreas Ekström går hårt åt Mia Skäringers debattartikel på Aftonbladet som slog delningsrekord, men där det senare visade sig att den använde samma budskap som Proviva. – Jag har en hälsning till alla som försöker lura debattredaktörer. Brinn motherfuckers!”
KB
Karl-Johan Byttner
Andreas Ekström ondgör sig på Twitter över Aftonbladets förklaring kring Mia Skäringers debattartikel om hälsohetsen i samhället.
”Helt otroligt att @ehsanfadakar och Aftonbladet inte backar. Ni har blivit blåsta. Ni har blåst oss. Ta ansvar!”, skriver han.
– Jag måste nog för min egen skull sluta bry mig om massmedia, men jag är så fruktansvärt trött på att det ska behöva ingå i min medborgerliga kompetens att avgöra vem som är köpt eller ej, säger Andreas Ekström.
Aftonbladets debattchef Ehsan Fadakar hävdar att han skulle haft en faktaruta vid sida om texten för att förtydliga samarbetet. Det vill säga om han hade vetat mer om det. Hur ser du på den förklaringen?
– Han svarar på ett sätt som han tycker är rimligt, men jag tycker inte att det är det.
Varför?
– Det är alldeles tydligt att det finns ett kommersiellt samarbete där Mia Skäringers text stämmer väl överens med Provivas kommunikationslinje, säger Andreas Ekström.
Han har också twittrat en passning till Ehsan Fadakar med följande budskap:
”En fråga till @ehsanfadakar: Skulle du ta in en debattartikel om personsäkerhet i bilar, signerad Zlatan Ibrahimovic?”
– Det kan vara så att Mia Skäringer säger sin hjärtas mening, men jag tror inte för en endaste sekund på att hon skulle ha skrivit så om inte hade haft ett samarbete med Proviva, säger Andreas Ekström.
Han påpekar att han ändå är en person som ser ett läsvärde i kommersiella budskap, men att man i så fall måste veta vem avsändaren är bakom budskapet.
–Jag kommer inte att dricka en liter Proviva under mitt liv när jag märker att jag har blivit lurad, säger Andreas Ekström.
Han tycker dock att viss kommunikation kan ha ett värde utan att man vet avsändaren från början.
– Det kan få viral spridning när man inte talar om vem avsändaren är. Jag tänker även på nej-sidans kampanj i samband med folkomröstningen om EU som ställde sig frågan om det verkligen är sant att alla tjänar på att gå med i EU, säger Andreas Ekström.
Det är ändå stor skillnad på en sådan kampanj jämfört med Mia Skäringers debattartikel i Aftonbladet, resonerar Andreas Ekström.
– Det jag hatar allra mest är när köpt material tar redaktionell plats, säger han.