Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bris skapar robot för att ge barnen svar

Publicerad: 7 december 2016, 12:22

Brisbot är en ny chatbott som ger snabba svar direkt i messenger-appar som Kik och Facebook Messenger. Bris innovation kommer efter många önskemål från barn om att enklare kunna få råd, tips och svar på vanliga frågor.


Ämnen i artikeln:

BrisChatt-bot

Med Brisbot kan barn ställa frågor utifrån förvalda alternativ och få svar som är skrivna av Bris kuratorer. Med tjänsten vill Bris sänka trösklarna till stödverksamheten och nå fler barn och unga. Den finns i redan befintliga kanaler så barn behöver inte ladda ner någon ny app eller skaffa ett inlogg för att komma igång.

– När vi frågade barn och unga vad de önskade från Bris digitala stöd handlade många svar om att utveckla en slags kunskapsbank där det går att läsa om olika situationer och ämnen, och få tips och råd. Brisbot är vårt sätt att paketera en sådan tjänst, så att upplevelsen blir att barnet och boten har en chattkonversation på vägen till svaret, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare i ett pressmeddelande.

Brisbot är ett komplement till Bris kuratorer och en möjlighet att läsa och "prova på" Bris stödverksamhet utan att behöva vänta.

– Brisbot kan självklart inte ersätta det personliga samtalet med en kurator. Boten kan inte ha långa konversationer utan alla frågor och svar är skrivna på förhand. Och Brisbot hjälper alltid barnet att ta kontakt med Bris kuratorer om hen vill det, säger Magnus Jägerskog.

Arbetsgrupp
Reklambyrå: Garbergs
Filmproduktion: Standart med team
Musik: Ane Brun/Sony/ATV Music publishing
Stillbild: Björn Terring/Cameralink
Botprogrammering: A3J
Bot design: Fellow Designers/Agent Bauer

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BrisChatt-bot

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.