Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Brist på respekt"

Publicerad: 19 november 2009, 14:00

Paparazzibilder på drottning Silvia när hon sörjer en nära väns bortgång. – Det är inte att visa hänsyn och respekt, säger Hovets presschef Nina Eldh till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

HovetExpressen

Expressens förstasida i går.

Den 16 oktober hade Expressen bilder på kronprinsessan Victoria i tårar i samband med begravningen av kungafamiljens vän Hans Ulrik von der Esch.

I går toppade Expressen förstasidan med rubriken ”Silvias sorg” och en bild på drottningen efter begravningen av vännen Archie Hamilton. Inne i tidningen finns fler bilder på kungen och drottningen och där lyder rubriken ”Silvias tårar”.

Nina Eldh kritiserar publiceringen.

– Det är inte att visa respekt och hänsyn att vara så närgången när någon sörjer privat, att man inte ska få sörja en nära väns bortgång utan att det ska komma på förstasidan, säger hon till Resume.se.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:

– Våra medarbetare har uppträtt respektfullt, de var inte inne på kyrkans område utan har fotograferat öppet och på vördnadsfullt avstånd.

– Flera medier bevakade begravningen av den förre hovmarskalken, och vi har skildrat drottningen på en offentlig plats.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

HovetExpressen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.