torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Brittiska tabloider hänger ut flyktingbarn

Publicerad: 25 oktober 2016, 06:24

The Suns etta den 19 oktober

The Sun bevakar Calais med rubriken "'Flyktingbarn' ser ut som 40 år", Telias vd tror på fler medieaffärer och Game of Thrones kan spelas in på Gotland. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

TeliaDaily MailFacebookMicrosoftNew York TimesITVGame of ThronesFlyktingkrisenFlyktingarThe Sun

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Brittiska tabloider hänger ut flyktingbarn – anmäls
Den 19 oktober hade The Sun en etta med rubriken "'Flyktingbarn' ser ut som 40". Nu har det gröna partiet i Storbritannien anmält The Sun, Daily Mail, Daily Star and Sunday Telegraph till den brittiska pressombudsmannen (IPSO). Jonathan Bartley, som delar partiledarskapet för Green party, har frågat IPSO om tidningarna hade rätt att trycka bilder på flyktingar i Calais som de inte visste var över 16 år. Han anser vidare att allmänintresset inte är tillräckligt för att täcka publicitetsskadan. Enligt IPSO:s regler kan får inte bilder på personer under 16 år publiceras utan föräldrarnas medgivande. Det rapporterar The Guardian.

Telia-vd:n tror på fler affärer
I samband med att helgens jätteaffär där AT&T köpte Time Warner offentliggjordes i helgen startade spekulationerna i fall Telia kommer att lägga ett bud på Bonnierägda C More. Storaffären på 760 miljarder kommer att följas av fler uppköp. Det tror Telias vd Johan Dennelind.

– Alla marknader är olika, men ja det tror jag kommer. Kanske från andra hållet också där tv-bolag är köparen, säger han till Dagens Industri.

New York Times köper e-handelsbolag
Den anrika tidningen New York Times letar efter nya digitala intäktsben. Tidigare i år har de köpt den digitala reklambyrån HelloSociety och designbyrån Fake Love. Nu köper tidningsbolaget rekommendationssajterna The Wirecutter och The Sweethome. Enligt Recode ligger prislappen på förvärven på sammanlagt 30 miljoner dollar.

Microsoft försökte köpa Facebook
Microsofts före detta vd Steve Ballmer säger i en intervju med CNBC att man 2007 försökte köpa Facebook för motsvarande 214 miljarder kronor. Vid tidpunkten var det sociala nätverket ännu ett relativt litet företag med betydligt färre användare än idag. Hade Facebooks grundare och vd Mark Zuckerberg tackat ja hade Microsoft sannolikt. I dag ligger Facebooks marknadsvärde på runt 3,3 biljoner kronor, det vill säga 3 300 miljarder kronor.

Game of Thrones kan spelas in på Gotland
Framtida scener i HBO:s populära fantasyserie ”Game of thrones” kan komma att spelas in på Gotland. Gotlands Tidningar rapporterar att tv-bolaget HBO visat intresse för ön, skriver TT.

– Vi är med i ett pitchförfarande och har skickat ett stort material med bilder till bolaget i USA, säger Olivia Munck, exekutiv producent på The Line Gotland, ett företag som jobbar med produktionsservice för film- och TV-produktioner, till tidningen.

ITV gör stora nedskärningar efter Brexit
Tv-bolaget ITV skär personalstyrkan med 120 anställda eller motsvarande 3 procent i Storbritannien. Sparpaketet ses som ett tydligt tecken på hur Brexit slår mot mediemarknaden i landet. Det skriver Campaign.

Politisk reklam svärtar ner varumärken
När ett varumärkes kampanj går efter en politiskt reklamfilm, även om budskapet är positivt, blir mottagandet hos tittaren mindre effektivt. Det visar en ny studie från JWT som AdAge har tagit del av. I studien har 3600 respondenter deltagit som tittar på reklamslotar där kampanjerna för Hillary Clinton och Donald Trump figurerar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev