Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bröderna hårdrock förlorar namnet

Publicerad: 18 juli 2013, 06:37

De två tvillingarna som inspirerade Ulf Malmros till filmen Mammas pojkar, har inte rätt till namnet "Bröderna hårdrock" enligt Patentverket.


Ulf Malmros ville först kalla sin film "Bröderna Hårdrock". Han inspirerades delvis av en SVT-dokumentär från 1998 med samma namn som handlade om de hårdrocksälskande tvillingarna Erik och Per Gustafsson från Dals Långed.

När tvillingarna från Dals Långed fick veta att filmen skulle heta "Bröderna hårdrock" hörde de av sig till Ulf Malmros och protesterade. Då valde han att ändra namnet till "Mammas pojkar".

Men då hade produktionsbolaget Bob Film, som ligger bakom filmen, redan ansökt om att varumärkesskydda namnet "Bröderna hårdrock".

Bröderna anmälde Bob Film för varumärkesintrång till Patent- och registreringsverket, PRV, som nu avgjort ärendet till Bob Films fördel.
Det meddelar Nyhetsbyrån Sirén.

PRV finner att inget av de hinder som kan upphäva ett varumärke är aktuellt här, bland annat räcker inte bevisningen för att Bröderna hårdrock skulle ha blivit ett inarbetat varumärke tidigare eller ha registrerats i ond tro av filmbolaget.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.