Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Brolle: Raserat förtroende för TV4

Publicerad: 9 april 2008, 06:11

Körslaget-stjärnan Brolle slår tillbaka mot TV4-producenten Pelle Porseryd och TV4, i ett öppet brev.


Brolle. Foto: Foto: Robert Jonsson/TV4.

Resume.se kunde tidigare under tisdagen avslöja att Brolle var nära att hoppa av programmet och att han förberedde ett öppet brev för att slå tillbaka mot Pelle Porseryd och TV4.

I en sms-konversation mellan Alex Schulman och Pelle Porseryd under Körslaget-sändningen i lördags kallades Brolle för "tönt" och Porseryd skämtade att omröstningen var riggad.

På tisdagskvällen kom Brolles motattack.

–  Jag tänker inte ge mig in i en medial pajkastning om vem som gjort vad eller inte gjort vad. Det tråkiga är att inte att de skrev det dem skrev om mig. Det tråkiga är att många av dem som röstar har fått sitt företroende raserat för tv4 och för telefonomröstningar överlag, av en högt uppsatt programchef på tv4. Hur DE skall säkerställa förtroendet igen är något DE borde se över, skriver Brolle i sitt öppna brev.

Längre ner i brevet skriver han sedan:

–   En sak är dock säker, jag kommer varken nu eller någonsin tycka att mobbing eller offentliga påhopp är ok. Det borde ingen göra, vi är för bra för det!

Här är brevet i sin helhet::


”Skellefteå 2008-04-08
 Jag vill med detta öppna brev tacka för det otroliga stöd jag och min kör fått av alla i vårt avlånga land.

 Jag förstår att vissa delar av Sveriges befolkning, tycker att alex schulman har ett underhållnings värde och det respekterar jag.
Jag tycker mig inte alls vara i en sådan situation att jag kan uttala mig om hans intellekt, eller om han är en tönt eller inte.
Så jag förstår inte vad jag har gjort honom till den milda grad att han måste nedvärdera mig offentligt och medvetet.
Brto
MEN det värsta är inte den onda mannens ord utan den bättre mannens tystnad !

 Eller har jag fel ?

 Jag gick med i körslaget för att jag ville ge någonting tillbaka till det Norrland som givit mig så mycket, som format mig till den
Brolle jag är idag. Jag ville ge 20 personer möjligheten att göra något som de kanske aldrig skulle fått vara med om annars.
Dessa 20 personer har 40 föräldrar tillsammans som är otroligt stolta varje lördag, dessa 40 föräldrar har kanske säg 400 vänner tillsammans som även dessa involverar sig för att de känner någon i körslaget o s v. Antalet personer som berörs av körslagets 120 sångerskor/sångare är nog ofantligt stort.

 Jag tänker inte ge mig in i en medial pajkastning om vem som gjort vad eller inte gjort vad. Det tråkiga är att inte att de skrev det dem skrev om mig. Det tråkiga är att många av dem som röstar har fått sitt företroende raserat för tv4 och för telefonomröstningar överlag, av en högt uppsatt programchef på tv4. Hur DE skall säkerställa förtroendet igen är något DE borde se över.

 Just nu har alla mail, brev, forumsmeddelanden samt det massiva stöd vi fått av alla, gjort mig och min kör mer tända och taggade än någonsin och låter inte gliringar eller hårda ord stå i vägen för oss eller för Jockes, Lottas, Lindas, Agnes eller Markos underbara körer.


En sak är dock säker, jag kommer varken nu eller någonsin tycka att mobbing eller offentliga påhopp är ok.
Det borde ingen göra, vi är för bra för det.
 By The Way..... Siwan du är bäst, en svensk musikskatt iklädd ett underbart leende !

 Nu jävlar kör vi.

 Kram
 Tönten Brolle: körledaren för team BODEN som består av:
 Jonas Lundström
Sanne Nyström
Frida Pekkari
Julia Hansson
Magdalena Nilsson
Linnéa Bäcklund
Ingela Gustafsson
Malin Lahti
Jenny Lindblom
Veronica Strandberg
Emma Westbrandt
Marie Strandqvist
Emma Westbom
Henrik Ahkström
Andréas Forsman
Mikael Sandling
Elin Bergendahl
David Fjällborg
Anders Norman
Josefin Löfgren”

Läs även: Porseryd ber Brolle om ursäkt

Brolle kan hoppa av efter Porseryds sms

TV4: Porseryd måste be om ursäkt

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.