Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bröstkriget mot Apple trappas upp

Publicerad: 14 december 2010, 06:12

Nu trappas striden mellan Apple och danska Ekstra Bladet upp. EU-politikern Morten Messerschmidt kräver den halvnakna pigen på side-9 i Ekstra Bladet behandlas rättvist.


Apple vill inte godkänna Eksta Bladets iPad-app eftersom tidningen varje dag har en halvnaken danska på bild på sidan nio. Det strider mot Apples regler om innehåll i apparna.

Ekstra Bladets chefredaktör Poul Madsen anser att han utsätts för censur och att Apple agerar inkonsekvent eftersom engelska The Sun och tyska Bild tillåts ha naket i appen.

Nu får Ekstra Bladet tungt understöd från Morten Messerschmidt, EU-politiker för Dansk Folkeparti. Han menar att Apple ägnar sig åt diskriminering och vill att EU ska bedöma ärendet.

– I det hr fallet är det inte tal om sakliga begrundelser för att avisa en produkt, eftersom man har visat en annan linje för liknande produkter från andra länder, säger han till Politiken. 

Han förväntar sig att EU-kommissionen drar samma slutsats som han.

– Att man gör det klart för Apple att om de fortsätter blir det enorma böter.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.