tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Brunegårds nya toppuppdrag

Publicerad: 3 juni 2013, 09:15

Tomas Brunegård

Foto: Andreas Elgstrand

Stampen Media Groups styrelseordförande Tomas Brunegård har valts till ny ordförande i World Association of Newspapers and News Publishers (WAN-IFRA).

Ämnen i artikeln:

Stampen Media GroupTomas Brunegård

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Tomas Brunegård får förtroendet som ordförande i två år och valdes vid organisationens årsmöte vid Bangkok i Thailand. Han efterträder Jacob Mathew, chefredaktör och ansvarig utgivare på Malayala Manorama Group of Publications i Kerala i Indien.

– Det är en ära att ta över rodret för WAN-IFRA och att efterträda Jacob Mathew, som ska ha en eloge för att han med den äran lyckats styra oss genom två år av förändring och förvandling, säger Tomas Brunegård i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag ser fram emot att bidra till utvecklingen av branschens mångfacetterade och multimediala framtid, och framförallt att arbeta vidare med WAN-IFRA:s kärnuppdrag som är att försvara och främja pressfriheten och nyhetsmediernas ekonomiska oberoende som är ett grundläggande villkor.

Tomas Brunegård har suttit i styrelsen i WAN-IFRA sedan tio år tillbaka och har varit styrelseordförande i nämnden för pressfrihet och medieutveckling.

– WAN-IFRA har en unik ställning inom arbetet med medieutveckling och pressfrihet. Organisationen strävar efter att hjälpa nyhetsmedierna att utvecklas till hållbara verksamheter så att de kan fortsätta att verka i sin samhällsroll, säger Tomas Brunegård.


Tomas Brunegård blev koncernchef för Stampen Media Group 2004 och lämnade vid årsskiftet över posten som koncernchef till Pelle Mattisson.

Sedan tidigare sitter Tomas Brunegård i styrelsen för Svenska Mässan, International School of Economics i Tbilisi i Georgien, Göteborgs universitet, Stena Line Holding AB och Mentor Medier A/S i Norge.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev