Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Business Insider kan säljas för 4,7 miljarder kronor

Publicerad: 22 september 2015, 06:02

Skärmdump från Business Insider.

Business Insider värderas till 560 miljoner dollar av Axel Springer, Nöjesguiden halverar utgivningen och TV4 försvarar kritiserad artist. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Axel SpringerMorgonsvepetTV4Business Insider

Axel Springer nära köpa Business Insider
Den tyska koncernen vill lägga vantarna på det amerikanska mediebolaget och är beredda att betala 560 miljoner dollar (4,7 miljarder kronor) uppger Recode. En affär kan ske inom ett par veckor, enligt sajtens källor. Axel Springer köpte aktier för 25 miljoner dollar i Business Insider så sent som i januari, och tidigare har det spekulerats i att de ville ta en majoritetspost. Men nu ska de alltså vilja köpa hela bolaget, som 2013 omsatte 200 miljoner dollar (1,7 miljarder kronor) och ifjol växte med 70 procent.

Nöjesguiden halverar utgivningen
Nöjesguiden kommer ut med tio nummer per år. Men 2016 ska utgivningen mer än halveras till fyra nummer per år.
– När Jenny (Nordlander) kom in som chefredaktör fattade vi ganska snabbt beslut om att vi behöver förändra Nöjesguiden för att utveckla tidningen och göra den bättre. Vi vet från våra läsarundersökningar att läsarna uppskattar tidningen, men att vi inte behöver komma ut lika ofta, säger vd Faje Gani till Dagens Media.

Enligt tidningen har flera medarbetare fått information om att deras jobb är hotade.

TV4 försvarar kritiserat avtal
Artisten Dani M har tidigare varit i blåsväder för sina antisemitistiska uttalanden. Nu är han aktuell i TV4-programmet "Lyckliga gatan" vilket har ifrågasatts av många. Men kanalen försvarar beslutet.
"TV4 har en tydlig värdegrund som präglar innehållsarbetet men vi har också stor respekt för att vi inte kan lägga munkavle på de som deltar i våra program – även om vi inte alls står bakom de åsikter som uttrycks privat utanför programmet" skriver Christer Andersson, exekutiv producent för programmet, i TV4:s tittarserviceblogg.

Daily Mail betalar för smutskastningsbok
Den brittiska tabloiden uppges ha betalat uppemot 100 000 pund (1,3 miljoner kronor) för att få rätten att publicera Lord Ashcrofts inofficiella biografi av premiärministern David Cameron. Boken beskriver flera osmickrande delar av Camerons liv, och enligt The Guardian är affären ett sätt för Daily Mails chefredaktör Paul Dacre att "deklarera krig" mot premiärministern.

Svensk Charlie Hebdo ges ut på bokmässan
Det nummer av Charlie Hebdo som kom ut samma dag som terrorattentatet ges nu ut i svensk översättning på Bokmässan. Översättaren Maja Thrane har drivit projektet i samarbete med Reportrar utan gränser, rapporterar Sveriges Radio.

Blondinbella mordhotas efter inlägg

I helgen postade Isabella Löwengrip en inlägg om hur illa berörd hon blev av de finska demonstrationerna i Torneå. Sedan dess har hon tagit emot flera mordhot och allmänt hant.
– När jag skrev inlägget hade jag inte en tanke på att det här skulle vara kontroversiellt och provocera. För mig är det här mitt sätt att hjälpa till och försöka få folk att vakna upp och inse att det här är människor som flyr för sina liv. Även fast integration är en superviktig fråga som behöver diskuteras mer var detta en uppmaning från mig om att vara mer medmänsklig, säger Isabella Löwengrip till Metro.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.