Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Buzzfeed går sämre än väntat

Publicerad: 13 april 2016, 14:32

Under 2015 omsatte medie-startupen mindre än planerat. Därför halveras det interna målet för i år, skriver Financial Times.


Ämnen i artikeln:

Buzzfeed

Buzzfeed har av mångs höjts till skyarna som ett framgångsexempel i den moderna medievärlden. Och det finns en hel del som talar för att hyllningskören har rätt. Men nu kommer siffror som pekar på tillväxten går långsammare än planerat.

Enligt källor till Financial Times omsatte Buzzfeed cirka 1,4 miljarder kronor förra året. Det är klart sämre än de 2 miljarder som skulle tjänas in enligt prognosen. Som en konsekvens talar man därför, enligt FT:s uppgifter, om en halvering av omsättningsmålet år 2016. Istället för att dra in 4 miljarder förväntar de sig nu omsätta blott 2 miljarder i år.

Buzzfeed värderades till cirka 12 miljarder kronor i fjol när tv-bolaget NBC Universal gick in med en investering på 1,6 miljarder.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Buzzfeed

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.