Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Buzzfeed tar in 50 miljoner dollar

Publicerad: 11 augusti 2014, 14:32

Skärmdump från Buzzfeed.

Buzzfeed har nått stora framgångar med sitt sätt att paketera innehåll och är i dag lönsamma. Men nu tar de in 50 miljoner dollar (runt 345 miljoner kronor) i riskkapital för ytterligare expansion.


Ämnen i artikeln:

Buzzfeed

Amerikanska Buzzfeed startade redan 2006, och har under senare år nått allt större framgångar. Deras innovativa sätt att paketera innehåll genom att göra listor (så kallade listicles) har gett dem stor trafik, och i sin tur intäkter. På senare tid har de också börjat investera i mer "seriös" journalistik i form av till exempel politik- och utrikesbevakning. I genomsnitt har de 150 miljoner besökare i månaden.

Nu tänker de öka takten i sin framfart genom att ta in nya pengar i verksamheten. Detta sker genom att det Sillicon Valley-baserade riskkapitalbolaget Andreessen Horowitz investerar cirka 345 miljoner kronor i sajten. Det är mer pengar än vad de sammanlagt har tagit in under fyra tidigare investeringsrundor.

I och med dagens nyhet värderar New York Times bolaget till 850 miljoner dollar (nästan 6 miljarder kronor). Tidningen skriver också att Buzzfeed kommer att berätta om en rad nysatsningar för att stärka sin position ytterligare.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Buzzfeed

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.