Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Buzzfeeds matvideos är en succé – nu apar svenska medier efter

Publicerad: 3 maj 2016, 12:38

Nära 54 miljoner människor följer Buzzfeeds Tasty. Här är svenska sajterna som gör sitt bästa för att etablera konceptet i Sverige.


Ämnen i artikeln:

Kit

När Buzzfeed märkte att deras matvideos gick bra, skapade man matvideokanalen Tasty som nu levererat matklipp till sina följare i ungefär ett år. De följs av en enorm global publik på nästan 54 miljoner människor och sitter i förarsätet vad gäller Buzzfeeds videovisningar. Nu lutar det åt att man ska börja kapitalisera mer på klippen, med reklam och produktplacering, rapporterar Digiday.

Flera svenska medier har börjat göra liknande satsningar, inte minst Bonniers Kit som också använder sig av konceptet med en kameravinkel rakt uppifrån på en eller ett par händer som slänger ihop en praktiskt rätt eller ett fyndigt life hack för köket. Jämför själv nedan.

Kit:  Tasty:

Kit:  Tasty:  Men Kit än inte ensamma. Många är medierna som vill ta de av matklippskakan: DN, och Metro är två exempel. Här är ett försök av Aftonbladet som emellanåt lägger upp mattips.  Newsner är ett annat exempel, som har lanserat Matbibeln. Sajten har gjort viral succé med sin Tacobaconpaj.

Mårten Färlin

Ämnen i artikeln:

Kit

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.