Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Byråchef får toppjobb på Svenska Spel

Publicerad: 9 mars 2012, 12:08

Peter Zäll

Foto: pressbild

Peter Zäll blir ny resultatområdeschef för Sportspel & Lotterier på Svenska Spel. Han närmast från varumärkes- och designbyrån BAS, där han har jobbat som vice vd och senior rådgivare.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelNike

50-årige Peter Zäll har bred erfarenhet av att arbeta med försäljning  och marknadsföring hos ett flertal bolag i såväl Sverige som  internationellt.

Han kommer närmast från varumärkes- och designbyrån BAS, där han har jobbat som vice vd och senior rådgivare.

Peter  Zäll har ett tidigare förflutet som vd för NK och danska varuhuset  Illum i Köpenhamn. Han var också varit verksam som reklamchef och marknadsdirektör i  Sverige på Nike under stora delar av 1990-talet.

Peter Zäll har även varit marknadsdirektör för Europa på Nike samt Strategic and Planning Director i Portland, USA.  Han har också varit Europachef för Nike Golf i Holland.
–  Jag är väldigt nöjd med att ha knutit Peter Zäll till Svenska Spel. Det  är en person med bred kompetens och erfarenhet som har jobbat med  försäljning och marknadsföring inom ett flertal bolag, säger Lennart  Käll, vd för Svenska Spel i en kommentar.

Peter Zäll tillträder sin nya tjänst som resultatområdeschef för Sportspel & Lotterier per den 3 april:
–  Jag har alltid varit intresserad av både sport och spelar och känner  mig väldigt inspirerad inför uppgiften, säger han i en kommentar.

Sportspel & Lotterier är Svenska Spels största resultatområde.

Nettointäkterna  för just det området landade på drygt 6,4 miljarder kronor, vilket  motsvarar två tredjedelar av Svenska Spels totala nettointäkter.

Peter Zäll efterträder Mattias Mildenborn, som går över till ett jobb som landschef och vd inom Oriflame-koncernen.

Peter Zäll ska ingå i Svenska Spels koncernledning.

Han har också varit ishockeydomare i Elitserien under ett par års tid.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Svenska SpelNike

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.