Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Byråhöjdare i kokainhärvan

Publicerad: 10 januari 2014, 12:56

En av de misstänkta för kokaininnehav är grundare och vd för en pr-byrå i Stockholm. är branschprofilen

En rad personer i kommunikationsbranschen, däribland en vd för en pr-byrå, är delgivna misstanke i det omskrivna knarkmålet.


I går åtalades nio män från Stockholmsområdet för grovt narkotikabrott. Ligan gick under namnet "Taxi-Tony" som tog upp beställningar och körde ut narkotikan till kunderna i taxibilar.

– I beslag rör det sig om ungefär 70 kilo amfetamin, ungefär 2,5 kilo kokain och ett kilo MDMA, det vill säga ecstacy. Dessutom menar vi att vi kan visa att ytterligare 13 kilo amfetamin har sålts, säger kammaråklagare Lars Ågren till Expressen.

181 personer har delgivits misstanke för kokaininnehav via köp från ligan.

Metro nämner i dag bland annat en hög chef på ett flygbolag, en populär kvinnlig DJ och en ”mediebyrå-vd” i 30-årsåldern.

Resumé har tagit del av tingsrättens lista över misstänkta för innehav av minst 0,67 gram kokain. Där hittar vi fler namn i kommunikationsbranschen. Där finns exempelvis en pr-konsult, tidigare anställd på en större byrå, samt en vd för en pr-byrå i Stockholm.

Den misstänkte vd:n för pr-byrån säger till Resumé:

– Det här rör mig som privatperson, jag är inte en offentlig person och jag hoppas att ni kommer att respektera det.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.