torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Byrån införde sex timmars arbetsdag – affärerna går som tåget

Publicerad: 30 november 2015, 13:05

På Brath går de anställda hem kl 16.00. Trots, eller tack vare, det visar bolaget rekordsiffror Foto: Veri Ivanova / StockSnap

På ett år har Brath dubblat personalstyrkan till 22 anställda och ökat omsättningen med 89 procent. Det gör att SEO-byrån i Örnsköldsvik ökar snabbast i branschen, menar de.

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

MW

Mika Wallgren


Brath är inte störst i SEO-världen men ökar just nu med supersiffror. Förra året omsatte bolaget 8,6 miljoner kronor och hittills i år hamnar man på 16,3 miljoner. Det gör företaget, som själva jämfört sig med sina kollegor, till den snabbast växande byrån i Sverige.

Varför går det så bra för Brath?
– Jag tror det beror på att vi satsar på kvalitet i vår tjänst till våra kunder. Vi har stor kunskap inom företaget och experterna delar med sig av sin kunskap till alla anställda. Vi delar även med oss av vår kunskap till andra, till exempel i "dagens sökfråga" på vår hemsida, säger vd Maria Bråth till Resumé.

Bolaget har sedan starten 2012 infört sex timmars arbetsdag med full lön för samtliga anställda. Det ovanliga faktumet har rönt stor uppmärksamhet, även internationellt.

Ni har ju gjort er kända för sex timmars arbetsdag, hade ni ökat ännu mer om ni hade jobbat åtta timmar?
– Jag tror faktiskt inte att vi skulle ökat mer om vi jobbat åtta timmar. Sex timmars arbetsdag har varit positivt både för de anställda och även för företaget. Det har gjort att vi har kunnat rekrytera bra personal. Det har också gjort att personalen väljer att stanna hos oss även om de får andra jobberbjudanden. Sen är det så att glad personal gör ett bättre jobb och det är bra för våra kunder och därav bra för företaget.

Gäller arbetstiden även för dig som vd?
– Om du frågade en vd som jobbar åtta timmar så tror jag inte den vd:n kunde säga att den bara jobbar åtta timmar... Men, jag håller mig till sex timmar på kontoret. Sen är mycket av mitt jobb problemlösning. Lösningarna kommer till mig lite när som helst på dygnet. Eftersom vi jobbar sex timmar per dag så har vi längre tid för återhämtning. Det resulterar i att hjärnan hinner återhämta sig snabbare än om jag jobbat åtta timmar.

– Det har gjort att istället för att vakna mitt i natten och tänka på jobb och komma på lösningar, som jag ofta gjort i mina tidigare jobb gjort, så kommer lösningarna redan på kvällen innan jag somnar, för då har jag hunnit återhämta mig. Och sen får jag sova en hel natt, vilket gör att jag är piggare och mår bättre.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev