Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

C More bakom integrationsinitiativ

Publicerad: 13 september 2017, 09:33

Sven Melander och Åke Cato i "Sällskapsresan". En av de filmer som blir tillgängliga i SFI-undervisningen.

För att göra det nklare och roligare att lära sig språket och kulturen har C More initierat "Filmtegration" som gör det möjligt för SFI att använda svensk film i undervisningen, bland annat "Sällskapsresan" och "Så som i himmelen". Tillsammans med SFI-pedagoger har C More också utvecklat nya utbildningsmaterial till filmerna.


Ämnen i artikeln:

C MoreFlyktingar

Tillsammans med SFI-pedagoger har C More också utvecklat nya utbildningsmaterial till filmerna.

– Vi är inte experter på integration eller pedagogik, men vi kan arbeta tillsammans med pedagoger för att ge svensk film en viktigare roll i att hjälpa nyanlända att förstå och bli en del av det svenska samhället, säger Manfred Aronsson, vd på C More i ett pressmeddelande.

SFI-lärare har tidigare haft svårt att visa film på grund av rättigheter och kostnader. Inom ramen för projektet Filmtegration har C More gjort ett urval av svenska filmklassiker från sin streamingtjänst som kan visas och användas i SFI-utbildningen.

– Film är ett bra sätt att lära sig språket snabbare, se bara på hur bra svenskar är på engelska och hur mycket engelskspråkig film vi tittar på. På samma sätt är svensk film en fantastisk resurs för nyanlända. Film kan dessutom berätta om Sverige på ett sätt som en lärobok aldrig kan göra, säger Britt Lewis, SFI-lärare i Nacka i en kommentar.

Med start i dag  kommer Filmtegration att finnas tillgänglig gratis för alla som arbetar med SFI-undervisning – såväl kommunala som privata aktörer och studieförbund.
Plattformen är en skräddarsydd version av C Mores streamingtjänst, där lärare kan logga in och använda filmerna i undervisningen.

Filmtegration kommer till en början innehålla sex svenska filmklassiker som är utvalda av ett advisory board bestående av bland annat Anna Serner (vd Filminstitutet), Jussi Koreila (Avdelningschef SFI Stockholm) och Colin Nutley (regissör).

Filmerna är:

• Sällskapsresan
• Så som i himmelen
• Mitt liv som hund
• Adam & Eva
• Black jack
• Grabben i graven bredvid

– Att kunna förvandla något från underhållning till utbildning med något så enkelt som undertexter och diskussioner är ett underbart bevis på hur kraftfulla filmer kan vara för att berika vårt samhälle, säger Anna Serner, vd för Filminstitutet och en del av Filmtegrations advisory board i en kommentar.

C Mores kreativa byrå AFFAIRS' är byrån bakom projektet och Bonnie har varit produktionsbolag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

C MoreFlyktingar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.