Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

C Mores förlust: 550 miljoner kronor

Publicerad: 17 augusti 2016, 12:58

Manfred Aronsson, vd C More.

Foto: Andreas Elgstrand

UPPDATERAD. C More fortsätter att blöda pengar. Bolaget gjorde under 2015 en brakförlust på 550 miljoner kronor. "Vi är på väg att vända den här fula ankungen", säger Manfred Aronsson.

Ämnen i artikeln:

TeliaCMoreTVBonnier BroadcastingBonnierC MoreTv-branschenTV4Manfred Aronsson

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


C Mores vd Manfred Aronsson sade i en intervju med Dagens industri i början på 2016 att förlusten för C More skulle halveras under 2015. Nu visar C Mores färska bokslut att rörelseförlusten ökade till -550,5 (-493,7) miljoner kronor i fjol.

LÄS MER: Bonniers vinst minskar trots högre intäkter

Nettoomsättningen sjönk till 1 856,7 (2 032,4) miljoner kronor. Antalet anställda var 72 (70) stycken. Lönekostnaderna låg på 49,4 miljoner kronor, jämfört med 44,1 miljoner kronor under 2014.

Manfred Aronsson säger att det blir förvirrande om man tittar på resultatet.

– Om vi tittar på hur det gick 2015, jämfört med 2014 så har förlusten halverats. C More har under 2015 genomgått stora strukturella förändringar. En av de viktigaste åtgärderna, förutom att bygga offensivt i Sverige och Danmark har varit att sälja av vissa förlusttyngda verksamheter. I samband med försäljningarna har transaktionskostnader och engångsnedskrivningar belastat resultatet. Det har ingenting att göra med hur verksamheterna går och står under 2016, säger han när Resumé når honom.

Mycket har hänt i C More, vars fokus ligger på sport och serier, både under 2015 och 2016. I fjol överlät bolaget sin norska sportverksamhet till TV2 Norge och sålde en del av sitt danska bolag. C More möter samtidigt tuff konkurrens från framförallt MTG som på senare tid har förvärvat sändningsrättigheterna till bland annat Premier League och La Liga. C More har i sin tur lagt vantarna på bland annat SHL och Allsvenskan.

I mars 2016 meddelade C More och TV4 att de bildar en matrisorganisation. Cirka 300 medarbetare från TV4 och C More flyttades då över till ett nytt moderbolag under Casten Almqvists ledning.

– I och med starten av Bonnier Broadcasting jobbar vi på ett mer integrerat sätt idag jämfört med för ett år sedan. Från att tidigare ha varit splittrade, sitter nu TV4:s och C Mores sportavdelningar tillsammans. Det sätter naturligtvis en annan fart på oss jämfört med då. Vi drar nytta av varandra vad gäller exempelvis teknik, marknadsföring, inköp med mera.

I våras avslöjade Resumé att Telia förhandlar med Bonnier om att köpa in sig i C More. Målet skulle då vara att slå samman Telias ip-tv med C More.

– Jag tolkar ryktena som ett tecken på att vi är på rätt väg. När vi är så intressanta att folk är sugna på att förvärva oss. Det är positivt för C Mores framtid. Men det är inget jag har med att göra – jag har fullt upp med annat.

Kvarstår målet om att visa vinst 2017?
– Ja, vi har kvar målet att vända C More under 2017 och vi är väl rustade att nå dit. C More har Sveriges snabbast växande streamingtjänst, vilket visar att vi är på rätt väg. Vi är på väg att vända den här fula ankungen, säger Manfred Aronsson.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev