Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cafés art director till Plaza – ersätts av Resumés förre ad

Publicerad: 4 februari 2013, 10:42

Staffan Frid och Olof Helldin

Två tidningar fårr ny art director. Staffan Frid lämnar Café för Plaza Magazine. Han ersätts av Olof Helldin som tidigare varit ad på Resumé


Ämnen i artikeln:

CaféPlaza Magazine

Olof Helldin har tidigare varit art director på tidningar som DN, Nöjesguiden och Resumé. Nu får han samma roll på Aller-tidningen Café. I sommar början han på Sveriges största livsstilsmagasin för män.

– Olof är en av Sveriges skickligaste och mest erfarna Art Directors och jag är förstås väldigt glad att han ska börja hos oss, säger Cafés chefredaktör Jens Stenberg.

Olof Helldin börjar som art director på Café den 29 juli.

– Det blir en mycket inspirerande och spännande utmaning att ta över som AD på Café, säger Olof Helldin. Och det känns väldigt roligt att få kliva in i hetluften på en stor tidningsredaktion igen efter en tid som frilans.

Olof Helldin börjar som AD på Café den 29 juli. Han tar över efter Staffan Frid, som jobbat på tidningen sedan 2011 och nu väljer att gå över till  Plaza Magazine.

– En tungviktare börjar och en annan slutar. Staffan har gjort ett lysande jobb på Café i två års tid. Han har genomfört en redesign av tidningen som både läsarna och redaktionen är mycket nöjda med och han har varit en viktig del i arbetet med att utveckla Cafés iPad-utgåva som släpps i mitten av februari. Nu har vi en spännande och intensiv vår framför oss ihop och därefter önskar jag Staffan lycka till med alla hans kommande uppdrag, säger Jens Stenberg.

Plaza Magazines chefredaktör Konrad Olsson är nöjd med nyrekryteringen. Innan årsskiftet plockade man in Robert Nordberg, tidigare Damernas Värld, som modechef.

– Jag håller på att forma mitt dream team, säger Konrad Olsson, chefredaktör på Plaza Magazine och fortsätter

– Staffan är en av Sveriges absolut bästa art directors och tidningsmakare. Han har inte bara ett slipat öga för form, utan även en medfödd känsla för den redaktionella själen i ett magasin. Det känns väldig roligt att han valt att följa med på den resa vi påbörjat med tidningen.

Staffan Frid kommer närmast från tjänsten som art director på Magazine Café, men har ett flertal klassiska svenska titlar på meritlistan – bland annat Z, Cosmopolitan och tidningen Vi. År 2000 var Staffan Frid med och startade inredningsmagasinet Residence, där han och Konrad Olsson arbetade tillsammans under ett par år i mitten av 00-talet.

– Det känns otroligt inspirerande att ta mig an ad-uppdraget på Plaza, säger Staffan Frid. Tidningen behandlar ämnen som ligger mig mycket varmt om hjärtat och dessutom ska det bli hemskt kul att få jobba tillsammans med Konrad Olsson igen. Förhoppningsvis kan vi göra en tidning som gnistrar, säger Staffan Frid.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

CaféPlaza Magazine

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.