Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Caitlyn Jenner slår alla tiders Twitterrekord

Publicerad: 2 juni 2015, 06:37

OS-medaljören och tv-kändisen Bruce Jenner har kommit ut som Caitlyn och på kuppen slagit nytt världsrekord - på Twitter. Way out west och Oatly gör festivalen mjölkfri, legendarisk reklamslogan återuppstår och mycket mer i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

OatlyÖzz Nujen

Caitlyn Jenner slår alla tiders Twitterrekord
OS-guldmedaljören Caitlyn Jenner, som fram till igår hette Bruce, kan lägga ett nytt världsrekord till sin lista: snabbast på att nå en miljon följare på Twitter någonsin, skriver Politico. Rekordet nåddes bara fyra timmar efter att hon postat en bild på sig själv som kvinna på det kommande omslaget av Vanity Fair. Tidigare rekordhållare var USA:s president Barack Obama. Mediegenomslaget runt Jenners könskorrigering var igår kväll massiv.

Oatly gör Way out west mjölkfri
Way out west-festivalen i Göteborg blir mjölkfri. En starkt bidragande faktor bakom beslutet är ett sponsoravtal med Oatly, erkänner arrangören i en intervju med Dagens Nyheter.
2012 bannlystes kött på området. Nu tar man ytterligare ett steg.
DN:s reporter frågar: Vill man vara cynisk kan man gissa att mjölkfriheten också hänger ihop med att ni fått ett bra sponsoravtal med ett havremjölkföretag?
– Ja, absolut, det är inte cyniskt att säga. Det finns en kraftig inspiration därifrån. Vi började samarbeta efter att vi blivit en vegetarisk festival, de blev också inspirerade av den rockaden. Det är inget vi sticker under stol med, svarar Patrick Fredriksson som är festivalansvarig och en av grundarna till arrangören Luger.

Özz Nujen leder Ring så spelar vi
På nationaldagen gör komikern Özz Nûjen debut som programledare i P4:s klassiska musikprogram ”Ring så spelar vi”. De första helgerna skolas han in med hjälp av den ordinarie programledaren Lisa Syrén för att sedan leda programmet själv under sommaren.
– Som radioprogramledare från början är jag jätteglad över att vara tillbaka på radion, och speciellt i det största programmet. Det är en fjäder i hatten för mig, säger Nûjen, som tidigare bland annat lett ”Morgonpasset” i P3, skriver Omni.
Programmet hörs i snitt av två miljoner morgonpigga svenskar varje lördag, skriver Sveriges Radio på sin hemsida. Det gör "Ring så spelar vi" till Sveriges mest lyssnade program, skriver SvD.

Apple jagar topp-dj:s för musiktjänst
Apple jagar topp-dj:s till sin kommande musikstreamingtjänst. Enligt uppgifter till bland annat New York Post så ska Apple uppvakta artisterna Drake, Pharrell Williams och David Guetta , med förhoppningen om att göra dem till gäst-dj:s. Kanadensiska rapparen Drake ska ha erbjudits motsvarande 161 miljoner kronor för uppdraget, skriver Omni. Apple förväntas presentera sin Spotify-utmanare i samband med utvecklarkonferensen WWDC nästa måndag. Enligt uppgifter till Wall Street Journal kommer Apples nya musikstreamingtjänst att få samma prissättning som de största konkurrenterna Spotify, Rdio och Tidal.

Legendarisk reklamslogan återuppstår
A Diamond is forever utsågs till bästa reklamfras under hela 1900-talet av Advertising Age. Nu återupplivas en av världens mest kända reklamslogans av diamantjätten De Beers, skriver Dagens Industri. Till hösten kommer dotterbolaget Forevermark nylansera reklamfrasen för stora diamanter. Ian Flemmings fjärde bok om James Bond, Diamnonds are Forever, spädde på framgångarna för reklamsloganen.

Tv-intervju med prinsen och Sofia sågas
"Herregud, vad inställsam TV4:s intervju med prins Carl Philip och Sofia Hellqvist var!", skriver Aftonbladets krönikör Jan-Olov Andersson. Han kallar Tilde de Paula Ebys intervju för ”snudd på katastrof.” Framförallt saknades följdfrågor. I många medier har intervjun dock fått stort genomslag.

Dawit Isaak 5000 dagar
I dag uppmärksammar många svenska medier att Dawit Isaak suttit fängslad i Eritrea i 5000 dagar. Åtta år i följd har Eritrea rankats som det land i världen som har minst pressfrihet, skriver bland andra Expressen. I kväll hålls en ny manifestation på Sergels torg i Stockholm till stöd för den svensk-eritreanske journalisten.

Ralf Edström tvingas sluta mot sin vilja
Sveriges Radios kände sportkommentator Ralf Edström gjorde sitt sista framträdande i går. Han erkänner att han slutar motvilligt på grund av sjukdomar i en intervju med Aftonbladet.
-Det känns lite vemodigt, jag hade hoppats få fortsätta över EM i Frankrike nästa sommar, säger han.

Kanalerna slåss om Jihde
Sportbladet avslöjar att C More försöker värva programledaren Niklas Jidhe från Viasat. Det program han lett, hockeyallsvenskan, har Viasat redan förlorat till konkurrenten C More.

Katarina Ekspong

Ämnen i artikeln:

OatlyÖzz Nujen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.