tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Camilla Läckberg skriver Kalle Anka-deckare

Publicerad: 22 februari 2018, 08:42

Det kommande numret av Kalle Anka kommer att innehålla en specialskriven deckarserie från Camilla Läckberg. Därmed blir hon den första kvinnliga gästförfattaren i tidningens historia.

Ämnen i artikeln:

EgmontCamilla LäckbergEgmont PublishingKalle Anka

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Camilla Läckberg är en av Sveriges största allra största författare. När hon nu debuterar i Kalle Anka blir hon den första kvinnliga gästförfattaren som medverkar i den klassiska serietidningen. I Camilla Läckbergs historia får läsarna följa Kajsa Anka och systerdöttrarna Kicki, Pippi och Titti på detektivuppdrag i Ankeborg.

– Det har varit barnsligt kul och hedrande att få skriva för en så klassisk serietidning som Kalle Anka. Jag hoppas att läsarna gillar min berättelse och blir sugna på att läsa ännu mer deckare framöver, säger Camilla Läckberg.

Förutom serien kommer Läckberg även skriva en deckarskola där barn får lära sig mer om hur man skriver en egen deckare. Material som även kommer att kunna användas i skolan.

– Vi är jättestolta över samarbetet med Camilla Läckberg. Hon är precis som vi väldigt mån om att skapa underhållande och spännande historier som väcker läslust. Dessutom älskar våra läsare deckarhistorier, så det känns verkligen som en perfect match, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev