Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Canal Digital släpper streamingtjänst

Publicerad: 15 oktober 2014, 09:27

Tv-jätten Canal Digital introducerar en tjänst för att möta efterfrågan på Play- och streamingtjänster – Canal Digital To Go. Tjänsten omfattar 23 tv-kanaler och tusentals filmer, serier och tv-program.


Ämnen i artikeln:

GirlsCanal DigitalGame of Thrones

Serier som Game of Thrones, True Detective och Girls ska exempelvis finnas tillgängliga dagen efter att de har sänts i USA.

Tjänsten erbjuder även ett Veckoarkiv.
– Att kunna erbjuda kunderna så många och bra kanaler från tablå-tv och dessutom ett stort, kvalitativt Play-utbud är det bästa av två världar, säger John Nordin, vd på Canal Digital Sverige i en kommentar.

Canal Digital menar att undersökningar som exempelvis Mediavisions "Svensk TV-marknad 2014" visar att tittandet ökar, men det är just play- och webb-tv-tjänster som står för den snabbaste tillväxten.

– Intresset för att titta på tv är större än någonsin men nu är det kunderna som själva bestämmer när, var och hur de ska titta på tv, säger John Nordin i en kommentar.

Tjänsten introduceras först som en iPad-app, men Canal Digital kommer även med en Android-version under det första halvåret nästa år.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.