Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Canal Plus reas för 3 miljarder

Publicerad: 6 mars 2008, 08:13

Nordiska betal-tv-kanalen Canal Plus är åter till salu. Prislappen lär den här gången ha rasat till tre miljarder kronor.
– En försäljning är ett av de alternativ som vi tittar på, säger Katja Pichler, presschef hos skuldtyngda ägaren, tyska Pro Sieben Sat 1.


I tisdags presenterade den tyska tv-jätten Pro Sieben Sat 1 sitt bokslut för 2007. Vinsten uppgår till drygt sex miljarder kronor. Men samtidigt har skulder på drygt trettio miljarder kronor, lån som till stor del härrör från köpet av SBS förra året.

Nu söker tyskarna vägar för att lätta på skuldbördan. För första gången kommenterar nu bolaget ryktena om att den nordiska betal-tv-verksamheten är till salu.

– Vi är inte nöjda med Canal Plus vinstmarginal. Antingen behåller vi bolaget och förbättrar marginalerna eller så säljer vi det, säger Katja Pichler, presschef på Pro Sieben Sat 1.

Beslut i frågan kommer att tas ”inom de närmaste månaderna”.

Läs mer om försäljningsplanerna och bråket om sporträttigheterna i veckans nummer av Resumés papperstidning.

Bernt Hermele

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.