Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Canal plus sänder elitserien i speedway

Publicerad: 23 januari 2008, 16:40

Canal plus kommer att sända elitserien i speedway de kommande tre säsongerna.
– Det är en fantastisk tv-sport, säger programdirektören Mats Örbrink.
Och siktet är inställt på ännu mer motorsport.


Canal plus kommer att erbjuda tittarna 24 sändningar kommande säsong med premiär den 29 april. Den mest intressanta matchen i varje omgång kommer att direktsändas, på tisdagskvällar. Avtalet med föreningen Elitspeedway Sverige, ESS, gäller säsongerna 2008-2010.

Programdirektören Mats Örbrink poängterar att speedwaymatcherna är folkfester ute i landet och att sporten lämpar sig mycket väl för tv.

Målet är att locka nya abonnenter till kanalen – de motorfrälsta. De fotbolls- och hockeyintresserade har redan hittat Canal plus. Nu är det dags för de motorintresserade, enligt Mats Örbrink, som bekräftar att Canal plus ser sig om efter andra lämpliga motorsporter för att förstärka utbudet.

Speedway direktsändes för några år sedan i TV4 Plus men sändes inte i någon kanal i fjol.

Canal plus har i dag 960 000 abonnenter.

OTW har precis fått uppdraget att skapa ett koncept för speedway-produktionerna. Vilka profiler som är aktuella som kommentatorer/experter vill inte Mats Örbrink uppge.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.