Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Cancersjuke Gidlund släpper t-shirt med nya boken

Publicerad: 18 april 2013, 08:12

Kristian Gidlund med nya t-shirten.

I samband med sitt boksläpp lanserar den svårt cancersjuke journalisten Kristian Gidlund, 29, även en t-shirt med samma namn – ”I kroppen min”. Pengarna från försäljningen går till Ung Cancer. – Designen står för en hyllning till livet, vilket vi har bestämt oss för att gestalta som en kvinna, säger han.


Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

Kristian Gidlund och konstnären Robin Gnista har tillsammans designat t-shirten som förhoppningsvis ska dra in mycket pengar till Ung Cancer.

T-shirtsläppet är kopplat till lanseringen av Kristian Gidlunds bok "I kroppen min - resan mot livets slut och alltings början”, som kommer ut i butik i dag. Boken är baserad på hans blogg, som också heter  ”I kroppen min”.

I augusti 2012 fick han beskedet att han är döende i obotlig cancer.

– Jag sitter i en märklig situation där jag får mycket uppmärksamhet för att jag är döende i cancer. Jag kan med enkel ansträngning få in pengar till ett ändamål som kan förbättra/bekämpa denna sjukdom. Då kom jag på idén att göra en t-shirt. Det är ett modernt och enkelt sätt att kommuniceratill människor och när man köper t-shirten går 50 kronor oavkortat till Ung Cancer, säger Kristian Gidlund i en kommentar.

Läs mer här.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Kristian Gidlund

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.