Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carat drabbas av strejk - av sin egen kund

Publicerad: 8 juni 2012, 13:44

Unionen kampanj med superhjältar på jobbet.

I går anslöt sig 17 anställda på Carat till Unionens strejk. Carat är också fackförbundet Unionens mediebyrå som har varslat om strejken. Fackförbundets marknadschef Fredrik Nilsson tror inte att strejken kommer att påverka samarbetet efterom konflikten är mellan arbetsgivarorganisationen Almega och Unionen.


Ämnen i artikeln:

UnionenCarat

Unionen har sedan en tid tillbaka varslat om strejk under pågående  förhandlingar med Almega, Tjänsteföretagen och Medieföretagen.

I går  anslöt sig 17 medarbetare på mediebyrån Carats printavdelning till  strejken.

Unionens marknadschef Fredrik Nilsson tror inte att den  pågående strejken kommer att skapa friktion mellan fackförbundet och  Carat.
– Det är bara ett märkligt sammanträffande. Vi har haft en  dialog med våra medlemmar innan vi gick in i konflikten och vi försöker  hålla isär relationen som kund och som fackförbund, säger Fredrik  Nilsson till resume.se

Hur annonserar ni om strejken nu när printavdelningen är en del av den?
– Vi får göra som alla andra och det som vi behöver göra löser vi inhouse. Vi annonserar bara när det som bäst behövs.

Har strejken påverkat er dialog med Carat?
– Inte från min sida. Vår ambition har varit att hålla isär relationerna.  Carat har varit vår mediebyrå under en längre period och jag kan inte  se hur samarbetet skulle kunna ta slut när vi går ut ur den här  konflikten. Det är viktigt att understryka att konflikten ligger mellan  facket och arbetsgivarorganisationen Almega, vi har inget otalt med  Carat.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

UnionenCarat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.