söndag29 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Caremas krisgeneral ska lyfta Dagens Samhälle

Publicerad: 25 januari 2012, 09:52

Brunswicks Henry Sténson, förbundsordförande för Moderaterna i Stockholm, leder Caremas krishantering på koncernnivå.

Toppkonsulten Henry Sténson som krishanterar Carema på koncernnivå blir ny styrelseordförande för Dagens Samhälle. – Det känns väldigt bra att få en så professionell och erfaren ordförande, säger chefredaktör Mats Edman.

Ämnen i artikeln:

Dagens SamhälleMats EdmanHenry SténsonCarema CareCarema

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


I november avslöjade Resume.se att pr-byrån Brunswicks toppkonsult Henry Sténson anlitats som krishanterare för Carema på koncernnivå.

Sténson har varit kommunikationschef på både SAS och Ericsson, men är sedan ett knappt år partner i Brunswick,

De politiska partierna i Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) utser ordförande i Dagens Samhälle. I SKL har Alliansen majoritet och Henry Sténson är ordförande för Stockholmsmoderaterna. Han får leda en tidning som kämpat många år med fallande upplaga.

Men det preliminära bokslutet för 2011 som nyligen lämnades till styrelsen visar ett trendbrott: Upplagan vände under fjolåret sedan nye chefredaktören Mats Edman slutat bjuda på gratismaterial på nätet. I början av 2012 var den betalda upplagan 22 500 ex mot 22 300 för ett år sedan.

– Bytet av webbstrategi ser ut att ha lyckats, säger Mats Edman. För första gången sedan tidningen startade har vi högre upplaga än föregående årsskifte.

– Vi har dessutom höjt priset med 25 procent från årsskiftet, men inte märkt någon effekt på prenumerationerna.

Dagens Samhälles omsättning ökade i fjol med 8 procent till 45,8 miljoner kronor. Resultatet före skatt blev 1,3 miljoner.

– Ökningen ligger i lyckad annonsförsäljning, säger Mats Edman. Resultatet minskar något eftersom vi i fjol gjort redesign av tidningen, byggt en ny webb och ökat personalstyrkan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev