Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carin Mannheimer död

Publicerad: 14 juli 2014, 06:31

Carin Mannheimer blev 79 år.

Foto: Hendrik Zeitler.

Regissören och författaren Carin Mannheimer gick bort i helgen. Hon blev 79 år. Mest känd är hon för att ligga bakom den hyllade tv-serien Svenska Hjärtan i slutet av 1980-talet.


Ämnen i artikeln:

MetroStefan LöfvenTV4

Carin Mannheimer är död
Regissören, författaren och dramatikern Carin Mannheimer har gått bort. Hon blev 79 år. Det bekräftade dottern i ett sms till GP igår.

– Mamma dog i fredags efter ett obegripligt snabbt förlopp. Jag längtar så oerhört mycket efter henne, säger hon till tidningen.

År 1977 vann Carin Mannheimer Stora journalistpriset för tv-serien Lära för livet. Men mest känd är hon för att både ha skrivit och regisserat tv-serien Svenska Hjärtan som sändes i fyra säsonger mellan 1987 och 1988.  Beskedet om hennes bortgång har väckt stor sorg hos vänner och kollegor.  

– Det är en stor förlust för den här yrkesverksamheten. En människa som är oersättlig, och som hade en så stabil kontakt med verkligheten, säger skådespelaren Lasse Väringer till Göteborgs-Posten.  

Klipp om Nordkorea i VM påstås vara fejk
I helgen rapporterade flera medier om klippet som visar hur det nordkoreanska folket, genom statstelevisionen, förleds tro att landet tagit sig till final i Fotbolls-VM. Men enligt Metros "Viralgranskaren" är filmen fejkad. Bland annat är ljudet osykat med nyhetsankarets läppar, och landets ledare Kim Jong-Un påstås vara inklippt i bild.  

Kritik mot Löfvens Facebook-inlägg
"Israel måste respektera internationell rätt, men har självfallet rätt att försvara sig". S-ledarens Facebook-uppdatering på lördagen med anledning av den uppblossade Israel-Palestina-konflikten har väckt starka reaktioner. På söndagskvällen hade inlägget fått nästan 3000 kommentarer – de flesta negativa. "Palme vrider sig i graven. Avgå" var en av dessa, rapporterar Expressen.  

Sura miner mot TV4
Innan det var dags för prisutdelning i gårdagens VM-final valde TV4 att ta ett reklamavbrott. Det fick flera Twitter-användare att reagera mot kanalen.  "Allvarligt talat TV4, hur tänker man när man visar reklam direkt efter slutsignal?" skrev en av dem.  
– Vi behöver ju reklamen för att kunna erbjuda tittarna mästerskapet, säger TV4:s pressansvarige Martin Nersing till Expressen.  

Michael Jacksons släktingar i reality-tv
Den nya tv-serien får namnet "Living with the Jacksons" och har premiär den 18 november, rapporterar AP. I fokus står Alejandra Jackson och hennes familj. Hon är ex-fru till den bortgångne artistens bror Jermaine. Serien kommer att visas i sex episoder på webb-tv-kanalen Reelz.

Paramount stäms av investerare
Filmstudion Paramount pressas av ett antal investerare som inte har fått någon avkastning trots att bolaget tjänat stora pengar. Bland dessa finns fondförvaltare på Allianz, Munich Re och Newstar som investerade 40 miljoner dollar för att få en del av intäkterna från 25 olika filmer. Enligt stämningen ändrade filmbolaget sin strategi och och slutade sälja distributionsrättigheterna i utlandet till mindre aktörer, vilket ledde till ett stort bortfall, rapporterar DI.se som refererar till The Hollywood Reporter.   

Clooney avvisar Daily Mails ursäkt  
Hollywoodskådisen George Clooney är förbannad på den brittiska tidningen Daily Mail. Detta efter att de publicerat en artikel som hävdade att hans fästmö Amal Alamuddins mamma hade motsatt sig det kommande bröllopet av religiösa skäl. Tidningens ursäkt, som kom i slutet av förra veckan, är inte god nog.  
"Jag tackar Mail för ursäkten. Inte för att jag någonsin skulle acceptera den, utan för att de på så sätt har exponerat sig själva som den värsta sortens tabloid", skriver George Clooney själv i USA Today.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MetroStefan LöfvenTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.