Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carl Bildt blir kolumnist för The Washington Post

Publicerad: 25 maj 2016, 05:23

Foto: Wikimedia/Remy Steinegger

Carl Bildt blir kolumnist för The Washington Post, C More tar in TV4 och SVT och utmanar Viaplay och Comviqs berättelse om Tariq Alkhizais liv får kritik.


Ämnen i artikeln:

LinkedInCarl BildtSVTC MoreWashington PostHBO NordicTV4ViaplayBibi Rödöö

Carl Bildt blir kolumnist för Washington Post
The Washington Post rapporterar att de inför en global sektion för opinion och värvar därmed kolumnister från olika delar av världen. En av dem är Carl Bildt, som ska skriva om europeiska frågor för tidningen. Han skriver om glädjebeskedet på Twitter:

— Carl Bildt (@carlbildt) 24 maj 2016I'm honored to be asked to be one of the new contributing columnist to Washington Post. https://t.co/qkrCvZT4rm

C More ska tillsammans med TV4 och SVT utmana Viaplay
C More storsatsar för att bli den svenska marknadens streamingstjänst, och tar in innehåll från TV4 och SVT. Med det hoppas man vinna kampen om andra platsen av streamingtjänster efter Netflix – en kamp som nu står mellan Viaplay, HBO Nordic och C More. Det här skriver Di Digital.

Comviqs reklam med skådespelaren Tariq Alkhizai får kritik
I Comviqs senaste reklamfilm valde man att berätta historien om Tariq Alkhizais liv, skådespelaren bakom den kända reklamprofilen Karim. I reklamfilmen får man följa Tariq Alkhizais liv från flykting i Irak till livet i Sverige, men nu har tittare uppmärksammat att filmen är inspelad i Marocko och inte Irak.

Till Expressen säger Malin Selander, presschef för Comviq, att det var lättare att spela in filmen i Marocko.

– Det är av filmproduktionsmässiga skäl. I Marocko kunde vi skapa olika typer av miljöer snabbt, utan att behöva åka runt för mycket, vilket vi hade behövt göra om vi spelade in i Irak, säger Malin Selander, presschef för Comviq, till Expressen.

Comviq tar till sig kritiken, men menar ändå att de aldrig har försökt hålla inspelningsplatsen hemlig.

– Självklart tar vi till oss av den här kritiken. Men jag vill verkligen poängtera att vi absolut inte har försökt undanhålla den här informationen, det har aldrig varit vår avsikt.

LinkedIn-läckan avslöjar värdelösa lösenord
I och med den stora läckan från LinkedIn har miljontals lösenord avslöjats. Nu har man kartlagt dem för att se vilka lösenord som är vanligast, och resultatet visar att vi inte är särskilt kreativa när det kommer till att hitta på lösenord. The Register listar de fem vanligaste lösenorden:

1. 123456
2. linkedin
3. password
4. 123456789
5. 12345678

Sifferkombinationen 123456 var lösenordet för fler än en miljon användare.

Gula Båtarna vann pris på Global Media Awards
Schibsteds kampanj Gula Båtarna vann igår priset för "Best awarenss campaign" på Global Media Awards som ordnades i London. Under några månader på hösten räddade båtarna 892 människor från att drunkna i Medelhavet.

Läs mer här och här.

Norge satsar på "slow tv" – läser användarvillkor i ett dygn i sträck
Trenden med så kallad "slow tv" har blivit populärt i Norge. Slow tv innebär att man i väldigt långa sjok filmar händelseförlopp, till exempel har norska NRK filmat en sju timmars tågresa mellan Bergen och Oslo.

Men igår tog det norska Forbrukerrådet slow tv ett steg längre och startade en livesändning av högläsning av användarvillkor för några av de vanligaste apparna. Sändningen påbörjades igår kl. 9, och har i skrivande stund sänts i över 23 timmar. Sugen på användarvillkor? Här kan du se livesändningen.

Sommarprat på engelska i framtiden?
Snart presenteras årets sommarpratare, och i en intervju med DN säger Sommarpratets chef Bibi Rödöö att man i framtiden kan lansera sommarprat för en internationell publik.

– Jag laborerar med tanken på när nästan alla kan engelska. Samhället förändras och det begränsar oss att alla Sommarvärdar måste kunna tala svenska eller skandinaviska. Vi är inte där i dag, många av P1-lyssnarna skulle bli arga, med all rätt. Men det vore så coolt om Sommars enkla, geniala idé och höga kvalitet kunde spridas från lilla Sverige och ut i världen, säger Bibi Rödöö till DN.

Det finns några sommarprat som har spelats in på engelska för en internationell publik, bland andra Felix Kjellberg (Pewdiepie) och miljöforskaren Johan Rockström.

Louise Lindberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.