Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carl Bildt upprepar: ”I värsta fall får jag bli journalist”

Publicerad: 18 september 2014, 06:07

Carl Bildts framtid är oviss.

Carl Bildt återupprepar sitt svar att han ”i värsta fall får bli journalist”, Sky News-reporter kallade skotsk ja-sägare idiot, Warner Bros ska skära 10 procent av tjänsterna och ”The Simpsons”-skaparen tar strid mot svensk pälsfarm. Det är några av rubrikerna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Carl BildtTim CookMorgonsvepetApple

Vilken tidning vill anställa Carl Bildt?
Lämnar han partipolitiken och blir det andra utrikespolitiska uppdrag härnäst? Avgående utrikesministern Carl Bildt vill återkomma med svar om sin framtid när DI frågar honom.
Han kör samma skämtsamma svar som i söndags:
– Jag har ju sagt att i värsta fall får jag bli journalist, säger han till DI.

Sky News-reporter kallade skotsk ja-sägare idiot – ber om ursäkt
Sky News-reportern Kay Burley anklagar en kampanjare som vill ha skotsk självständighet för att ha försökt slå hennes kameraman. Burley kallade vederbörande för idiot men ber nu om ursäkt, skriver The Guardian.

Apple ska bli mer transparenta
Apples vd Tim Cook skriver på it-jättens hemsida om företagets säkerhetspolicy. I meddelandet berättar Tim Cook om hur man identifierar hot och vilka verktyg man använder för att motverka dem. Tim Cook uttrycker också att Apples mål är att bli mer transparenta när det kommer till hur man hanterar personlig information. Apple har nyligen kritiserats för att iCloud har fördålig säkerhet. (Omni)

Simpsons-skaparen tar strid mot svensk pälsfarm
Sam Simon
, en av upphovsmännen bakom succéserie ”The Simpsons”, tar tillsammans med Drjurrättsalliansen strid mot en svensk chinchilla-pälsfarm i Enköping.
”Sverige, som stoltserar med ett internationellt rykte av att ha starka djurskyddslagar har en skyldighet att omedelbart stänga den sista svenska chinchillapälsfarmen och omplacera dessa lidande djur", skriver han, och hänvisar till brott mot djurskyddslagen, uppger Aftonbladet.  

Warner Bros sparkar 10 procent av personalen
Det amerikanska filmbolaget Warner Brothers planerar att säga upp 1 000 anställda, enligt Variety. Det motsvarar cirka tio procent av arbetsstyrkan. Kostnader måste minskas för att generera tillväxt. (Omni)

"Jonas Thente står för surdegsantirasism"
Jonas Thente
får kritik för sin krönika i DN Kultur där han menar att stödet för Sverigedemokraterna har vuxit fram samtidigt som "vi på kultursidorna" varit upptagna med diskussioner om Tintin och Lilla hjärtat.
Somar Al NaherAftonbladet, menar att kritiken är missriktad. Hon skriver att Thente glömmer bort de personer som utsätts för rasism och istället skuldbelägger de som försöker synliggöra strukturer.

Jan Larsson och Maria Wetterstrand ska sy ihop regeringen

Socialdemokraternas valgeneral Jan Larsson, som varit ansvarig för valkampanjerna, är en av dem som nu kallas in för att sy ihop den nya regeringen. Enligt källor till Aftonbladet ar har även det före detta språkröret Maria Wetterstrand (MP) en viktig roll för att förhandla med C och FP.

”Spanarna i P1” vann prestigepris i Berlin

”Sparnarna i P1” vann i går kväll guldrosen, Rose d'Or, i klassen för fakta- och verklighetsbaserad underhållning, i Eurovisionens radio- och tv-festival i Berlin, skriver TT.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.