Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carl-Johan Bergman tar över Dalarnas Tidningar

Publicerad: 26 augusti 2014, 11:39

Carl-Johan Bergman gör kometkarriär.

Foto: Jonatan Svedgård.

Carl-Johan Bergman, 31, blir mediekung av Dalarna.
31-åringen tar över som chefredaktör och ansvarig utgivare för Mittmedia-ägda Dalarnas Tidningar efter Ewa Wirén som går i pension.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarCarl-Johan BergmanAnnaKarin LithMittmedia

Efter en kortare sejour som nyhetschef och editionschef på Expressen flyttade i fjol Carl-Johan Bergman hem till Falun och Mittmedia-ägda Dalarnas Tidningar, DT, där han blev biträdande redaktionschef med ansvar för utvecklingsfrågor print och digitalt.

Bergman som inledde sin karriär på DT som tonåring (då mestadels sport) har nu utsetts till chefredaktör efter Ewa Wirén som går i pension.

"Med Calle Bergman får DT en chefredaktör som säkrar vår digitala tillväxt på vårt största marknadsområde.

Sedan Carl-Johan Bergman återvände till DT har tidningen tagit rejäla digitala kliv. Förra veckan noterade dt.se nytt trafikrekord: 390 264 unika besökare. Samtidigt sköt antalet tv-visningar i höjden med närmare 118 000 visningar; jämfört med vecka 34 i fjol hade dt.se i år ökat med 88 procent.

– DT är loket i MittMedias rekordstarka digitala utveckling och redaktionen visar att rätt paketerad är digital lokaljournalistik mycket relevant för vår publik. Här är Calle Bergman en nyckelperson och jag är glad över att han nu har tackat ja till att fullt ut axla ansvaret genom att tillträda som chefredaktör, säger MittMedias redaktionella chef AnnaKarin Lith i ett pressmeddelande.

Carl-Johan Bergman tillträder chefredaktörsposten den 1 oktober.

– Under hösten kommer flera satsningar att presenteras. DT har redan i dag tv-nyhetsprogrammet DT Puls, som man kan se på dt.se från klockan 15.05 varje vardag, och starkt fokus på live-tv för att rapportera när det händer  där det händer, men vi kommer att erbjuda ännu fler tv-format och ett fortsatt fokus på live-rapportering även i text och stillbild, säger Carl-Johan Bergman och fortsätter:

– I dag, tack vare ny teknik, kan vi erbjuda ett journalistiskt innehåll som är på publikens villkor och inte tvärtom. Det är en utmaning, men en spännande sådan.

DT ger ut de lokala sexdagarstidningarna Falu Kuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning och Nya Ludvika Tidning samt tredagarstidningen Mora Tidning.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.