onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carleson – en kioskvältare

Publicerad: 28 maj 2012, 11:03

Mats Carleson, tillträdande vd för Bonnier Tidskrifter.

Foto: Julie Nilsson.

Ulrika Saxons efterträdare som vd för Bonnier Tidskrifter – Mats Carleson – är en tidskriftsmänniska ut i fingerspetsarna. Som 18-åring köpte han en tidningskiosk hemma i Kalmar. Sex år senare var omsättningen femdubblad och han hade fyra anställda.

Ämnen i artikeln:

Ulrika SaxonBonnier TidskrifterMats Carleson

MH

Magnus Helander


Bonnier Tidskrifter presenterar sin nya vd Mats Carleson, 51, med en story från hans ungdom då han framgångsrikt drev en tidningskiosk. Via Presam (numera Tidsam) gick karriärsresan vidare till Albinsson & Sjöberg 1988 där han senare blev marknadschef.

Han värvades till Bonnier Tidskrifter av Amelia Adamo och blev vice vd i dåvarande affärsområdet Amelia Publishing Group. Han och Amelia Adamo har hela tiden haft ett bra amarbete.

Hösten 2009 blev Mats Carleson förlagsdirektör för BT Marknad och i januari i år blev han vice vd.

Den 1 augusti tillträder han som vd för Bonnier Tidskrifter.

Nu gäller det att ha absolut gehör för marknaden och läsarnas behov och beteenden. Han tror på pappersmagasinens framtid, men BT måste bli effektivare, anser han.

– För läsning kommer alltid finnas. Och papperstidningen  kommer att ha en viktig position i folks liv i många år till. Men med  det inte sagt att vi ska glömma den digitala världen. Tvärtom, säger  Mats Carleson i ett pressmeddelande.

70 tjänster ska bort på Bonnier Tidskrifter, genom avgångserbjudanden.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev