Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carola: ”Attackerna blir min törnekrona”

Publicerad: 21 mars 2013, 10:02

Kungliga Magasinet.

Carola Häggkvist intervjuas i senaste numret av Kungliga Magasinet. Där berättar hon hur det känns att få negativ publicitet i pressen.


Ämnen i artikeln:

Carola Häggkvist

Carola Häggkvist har varit ett medialt fenomen under mer än tre decennier. I en intervju som publiceras i Kungliga Magasinet berättar hon om sina erfarenheter.

–I mitt känsloliv kan jag bli ledsen av skriverier, men det påverkar inte mitt självförtroende. Jag är så pass intelligent att jag inser att det här är ju mediernas sätt att sälja lösnummer. Man skriver om det för att det ska vara sensation. Jag böjer mig inte för sådant där. Men när det blir förtal är tron en styrka, då kommer jag in på slagfältet. Se på Jean d'Arcs liv. Människor som står upp för sina liv, rättvisa, med- mänsklighet och sin tro inspirerar mig. Det finns andra sätt att möta det. Jag tror på det som är gott.  

Hon drar en parallell mellan sin egen situation och en film hon sett i barndomen:  

– Jag såg filmen Ben-Hur när jag var 13. Hans ansikte när han ser in i Jesus ögon, när man ser det förstår man att han tittar in i evigheten – i något som är större än dig och mig, och den här världen. Om man kan förstå det, och känna evighetens vingslag, då blir de här attackerna, slagen eller löpsedlarna ... De blir mina äremärken. De blir min törnekrona när jag kommer till himlen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Carola Häggkvist

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.