Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Carolina Neurath tar paus från SvD – ska skriva uppföljaren till ”Fartblinda”

Publicerad: 4 maj 2016, 11:49

Foto: Piratförlaget

Dagstidningens stjärnreporter ska skriva manus till en tv-serie baserad på sin första spänningsroman Fartblinda och samtidigt jobba på uppföljaren i bokform.


Ämnen i artikeln:

VolvoSvDSvD NäringslivCarolina NeurathFLX

För snart en vecka sedan började ekonomijournalisten och författaren Carolina Neuraths uppehåll från SvD. Ändå är det SvD Näringslivs omdiskuterade tv-satsning "Neuraths toppmöte", som sponsras av Volvo, hon sitter och jobbar med när Resumé ringer under onsdagen.
– Vi sitter och klipper en intervju med produktionsbolaget. Dag tre på min så kallade paus har jag alltså fått hoppa in här, säger hon och skrattar.

LÄS MER: Volvo finansierar SvD:s nysatsning

LÄS MER: Svidande kritik mot SvD:s nya tv-satsning

Redan i april förra året, när Resumé berättade att Carolina Neurath börjat fila på en skönlitterär bok under mammaledigheten, började flera produktionsbolag höra av sig om att göra berättelsen till tv-serie. Det slutade med att FLX köpte rättigheterna, som bland annat producerat "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och "Solsidan", Nu tar hon uppehåll från SvD för att jobba med tv-serien och samtidigt skriva uppföljaren till första boken, vars titel blev Fartblinda.
– FLX har fått utvecklingspengar från en stor svensk kanal till att skriva manus. Vi kommer att vara flera skribenter som jobbar med det och jag ska delta ungefär en dag i veckan som en typ av rådgivare och skribent, säger Carolina Neurath.

LÄS MER: Carolina Neuraths bok kan bli tv-serie – FLX köper rättigheterna

Uppehållet från SvD började i fredags och varar i fyra månader. Tv-serien ska dock bara utgöra en liten del av hennes arbetstimmar. Hon ska främst ägna sig åt romanskrivandet.
– Den kommer precis som första boken att inspireras av verkligheten, av redaktionsmiljön och den här gången entreprenörsvärlden, istället för finansvärlden som i förra – och spänningsmomenten kommer att skruvas upp ytterligare. Det ska bli jätteroligt att bryta av det dagliga arbetet på SvD och sedan återgå med nya krafter i höst, säger Carolina Neurath som har varit reporter på tidningen sedan 2009.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.