Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Casten Almqvist om att agera reporter: Barnsligt roligt

Publicerad: 6 juli 2016, 14:58

Casten Almqvist träffar konkurrenten Hanna Stjärne i "Castens Hörna".

Foto: Andreas Elgstrand.

Nu ska TV4 och SVT dela på sändningsrättigheterna till Fotbolls-EM 2020. Med anledning av det träffades de båda bolagens vd:ar i en debatt i Almedalen.


Ämnen i artikeln:

TV4

Inför gårdagens "Castens Hörna", ett direktsänt inslag från Almedalen där Casten Almqvist intervjuar inbjudna gäster, skickade SVT och TV4 ut ett pressmeddelande där de berättade om sitt sportsamarbete. Sportsändningarna var också ämnet för dagens debatt mellan Casten Almqvist och Hanna Stjärne.

Hur gick debatten, tycker du?
– Den gick bra. Den präglades av samarbetet, vilket är en stor skillnad från i fjol då det var mer fokus på polemik och motsättningar oss emellan.

Ni slängde ändå in en del gliringar till varandra?
– Ja, det får man säga, vi har ju trots allt en hel del att bråka om. Även om listan på punkter där vi har en samsyn och kan samarbeta är längre.

Vilka punkter gäller det?
– Branschfrågor, till exempel. Både Hanna Stjärne och jag sitter med i Utgivarna där hot mot journalister är en sak och hur man ska hantera diskussionen om att medierna mörkar händelser i världen.

Du är ju reporter här i Almedalen. Hur upplever du det?
– Det är lustfyllt och oförskämt roligt – nästan på ett barnsligt sätt. Mitt hjärta ligger i journalistiken, så det är oerhört roligt att få vara en del av det redaktionella dagligdags härnere. Och se och ta del av det fantastiska arbete som mina kolleger gör dygnet runt i Almedalen.

Vad är din bästa egenskap i rollen som reporter?
– Det får egentligen andra bedöma. Men jag har lätt för att lyssna – det är min största tillgång under intervjuer. Sen har jag säkert mängder med saker som inte är lika bra.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.