Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Casten Almqvist petar vice vd:n och ekonomidirektören

Publicerad: 10 september 2012, 11:27

Casten Almqvist.

Foto: Andreas Elgstrand.

(UPPDATERAD) TV4:s vice vd och ekonomidirektör Lars Johansson får lämna sin tjänst. Enligt uppgift till Resumé har han petats av vd:n Casten Almqvist. – Jag vill ytterligare renodla ansvaret för ekonomidirektören mot controlling och rapportering, säger Casten Almqvist till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistTV4

Lars Johansson har varit CFO, ekonomidirektör, för TV4 sedan våren 2007 och han har på senare tid även varit vice vd.

Enligt vad Resumé erfar är Lars Johansson och Casten Almqvist, vd sedan ett år tillbaka, oense om vilka åtgärder som ska vidtas när TV4 nu återigen ska spara pengar. Enligt uppgift ska TV4 sparar 10 procent över hela linjen. Alla avdelningschefer ska spara tio procent på respektive avdelning. Det återstår att se om det blir ytterligare personalnedskärningar.

Casten Almqvist säger så här till Resumé om att Lasse Johansson går:

– Det  är ett gemensamt beslut. Lasse har haft en kombinerad roll som både  vice vd och ekonomidirektör. När vi tittar framåt ser vi att behovet av  en vice vd  inte riktigt finns. Dessutom vill jag ytterligare renodla ansvaret för  ekonomidirektören mot controlling och rapportering. Jag och Lasse är helt överens om att den nya ekonomidirektörsrollen inte matchar hans profil när vice vd-funktionen försvinner.

Hur har ditt och hans samarbete fungerat?
– Det har fungerat bra. Lasse  har genomfört ett viktigt förändringsarbete under sina år här på TV4.  Med sitt fokus på att bygga en professionell bolagsstruktur har han  bidragit till TV4:s tillväxt och utveckling,  bland annat genom vara drivande i ett antal förvärv, avyttringar och  outsourcing-projekt.

Vem blir ny ekonomidirektör?
– Jag  är glad över att Eva-Lotta Malmfält valt att tacka ja till erbjudandet  om att bli ny ekonomidirektör. Hon är idag controllerchef för  TV4-Gruppen och  känner företaget väl eftersom hon arbetat här i tolv år. Eva-Lotta  kommer också att ersätta Lasse i företagsledningen.

Kan du berätta om de kommande besparingarna som det ryktas om? Blir det personalnedskärningar igen?
– Vi  jobbar löpande och hårt med att effektivisera TV4-Gruppen. Vi kan inte  utesluta några förändringar som kan bidra till att vi blir mer effektiva  och därigenom  får mer pengar över till bra program.

Resumé har sökt Lasse Johansson.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistTV4

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.